Éjszaka északkeleten is megszűnik a csapadék, általában kevés lesz a felhő, főként délnyugaton, délen foltokban köd képződik. Vasárnap a ködfoltok feloszlása után mindenütt változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati, vasárnap a déli szél megélénkül; vasárnap elsősorban az Észak-Dunántúlon meg is erősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 12 fok között várható.

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől már szárazabb, enyhébb levegő érkezik, így tovább erősödik a nappali felmelegedés.

KORÁBBAN ÍRTUK

Tik-tak: 7 okos nyugdíjtipp az UNION Biztosítótól az év végére

A magyarok többsége már tudja, hogy idős korában nem hagyatkozhat majd csak az állami nyugdíjra, ugyanis ez sokaknak már ma sem elég a megélhetéshez, de 10-15 éven belül még nehezebb lesz a helyzet.

Generali ünnepi tippek: Hogyan éljük túl – a kisállatainkkal együtt – a Karácsonyt?

Itt az ünnepi időszak s ilyenkor a karácsonyi kapkodás és a szilveszteri őrület áll számos, amúgy elkerülhető baleset hátterében. Ha stresszmentesen töltenéd az év utolsó heteit és biztonságban szeretnéd tudni szeretteid és kiskedvenceid, akkor érdemes megfogadni a Generali Biztosító tanácsait.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nagy részének időjárását többközéppontú ciklon és a hozzá tartozó frontok alakítják. Hatásukra sokfelé erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként süt ki hosszabb-rövidebb időre a nap.
  • Többfelé alakul ki csapadék; általában az eső esik, de északabbra, valamint a magasabban fekvő területeken havas eső, havazás is előfordul. Ugyanakkor az Ural előterében anticiklon helyezkedik el, de arrafelé is többnyire borult, párás az idő, és a magasnyomás nyugati peremén elszórtan havazik.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén 0 és -10 fok között változik, délnyugat felé haladva enyhébb az idő, a középső vidékeken többnyire 2 és 7 fokot mérnek.
  • A legmelegebb szárazföldünk délnyugati, déli területén van, ahol a kora délutáni órákra 10, 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt a Pireneusi-félsziget keleti partvidékén 20, 21 fok is előfordul.
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...