Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka túlnyomóan derült idő lesz, többfelé köd képződik, néhol ködszitálás előfordulhat. Vasárnap a köd a déli órákig nagyrészt feloszlik, ezt követően napos időre számíthatunk, de helyenként tartósabban megmaradhat a köd. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de a magasabb hegyekben enyhébb lehet a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 18 és 23 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb is lehet.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem valószínű.

KORÁBBAN ÍRTUK

Álom-e a papírmentes iroda? Bankok és biztosítók működését forradalmasítja IT megoldásaival az Innodox

Megoldásaikkal a közműszolgáltatóknál hónapról-hónapra sárga csekkek milliói készülnek, az OTP és a CIB Bank a havi egyenlegközlőinek tömeges előállításához ugyancsak az INNODOX rendszereit használja.

Székely Pálma: Nyugdíjrobbanás a fiataloknál, az Y és a Z generáció pénzügyi tudatosága fejlődik

Rákaptak a hosszú távú megtakarításokra a fiatalok, akik az elmúlt években még nem igazán spóroltak a nyugdíjas éveikre – közölte a K&H Biztosító. Az állami támogatással – azaz adókedvezménnyel igénybe vehető – nyugdíjbiztosítások 18,1 százaléka a 35 év alattiaknál van a társaságnál, szemben az öt évvel korábbi 11,6 százalékos aránnyal.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa északnyugati felén többközéppontú ciklon helyezkedik el, emiatt arrafelé nagy területen erősen felhős vagy borult az ég, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső.
  • Egy sekély, töltődő ciklon örvénylik Szicília fölött, hatására ott erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar.
  • Ugyanakkor kontinensünk középső és délkeleti része fölött anticiklon található.
  • A leszálló légmozgásoknak köszönhetően az éjszaka képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után túlnyomóan napos az idő, de főként keleten helyenként tartósan megmarad a köd. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén -1 és +8, délebbre 10 és 20 fok között változik.
  • A legmelegebb a Balkánon és az Ibériai-félsziget déli területén van, ahol a délutáni órákra 24 és 28 fok közé melegszik fel a levegő. 

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...