Még a legtisztább otthonokban is vannak olyan helyek, ahol rengeteg piszok és baktérium tud elrejtőzni. A Generali előrelátók összegyűjtötték a konyha, a fürdőszoba és a nappali azon pontjait, ahol könnyen meglapulhatnak a bacik. És persze azt is bemutatjuk, hogyan tarthatod őket távol.

A konyhában rejtőző baktériumok

Az otthonod egyik legfontosabb szobájában, ahol az ételek előkészítésével foglalkozol, olyan helyeken bújnak meg a kórokozók, ahol a legkevésbé gondolnád. A baktériumok egyik melegágya lehet például a mosogatószivacs, ezért fontos, hogy rendszeresen lecseréld. A vágódeszkákat is igyekezz minden használat után alaposan elmosni, és időközönként fertőtleníteni is őket!

Főleg azokat, amelyeken nyers húst szoktál felvágni.

konyharuhákat szintén érdemes gyakran cserélni. A sütő és a fiókok fogantyúja, valamint a mosogatók pedig szinte vonzzák a koszt, ezért nem árt, ha főzés után áttörlöd őket fertőtlenítő kendővel.

A fürdőszobában lapuló bacilusok

Attól, hogy itt szoktál tisztálkodni, még nem biztos, hogy a fürdőszobád nincs tele rejtett kórokozókkal. Általában azokon a felületeken tapadnak meg, amelyekhez még kézmosás előtt érünk hozzá – tehát

  • a kilincseken,
  • a villanykapcsolókon,
  • a mosdókagylón és
  • a vízcsapon.

Ha szeretnél megszabadulni a baktériumoktól, töröld át ezeket a területeket fertőtlenítőszerrel, és minél gyakrabban cseréld a törölközőket! A neszesszeredben is rengeteg baktérium bújhat meg – főleg a szivacsokon, ecseteken és a régi sminktermékeken. Ezért az előbbi kettőt igyekezz rendszeresen megtisztítani speciális szappannal, a sminkek esetében pedig mindig figyelj oda a lejárati dátumra!

A fogkeféket szintén gyakran kell cserélni.

A nappaliban megbúvó piszkok

TV távirányítójára tapadó kosztól a mobiltelefonok maszatos képernyőjéig bezárólag a nappaliban aztán bőven vannak olyan helyek, ahol megbújhatnak a kórokozók. Törölgesd át a távirányítókat és a telefonokat fertőtlenítő kendővel, és tegyél cserélhető huzatot a kanapéra – így elég csak bedobnod a mosógépbe ahhoz, hogy megszabadulj a baktériumoktól.

A szőnyegeket, padlószőnyegeket igyekezz évente 1-2 alkalommal gőzzel kitisztítani. Persze ha háziállataid is vannak, akkor mindent sűrűbben kell takarítanod, hiszen ők gyakran hullatják a szőrüket, és kintről is behozhatják a koszt a lakásba.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...