Kövesse Facebook oldalunkat!

A Netrisk.hu adatai szerint gyorsan nő a kiegészítő biztosítások népszerűsége: a megkötött lakásbiztosításoknak 59 százalékához igényeltek egy vagy több kiegészítő biztosítást is, ez az arány az előző években még nem érte el a 40 százalékot sem. Eközben egyre nő azok száma is, akik a biztosítási évforduló előtt felülvizsgálják lakásbiztosítási szerződéseiket.

Felülvizsgáljuk a szerződéseket

A biztosítási alkuszcég adatai szerint az idei első félévben a megkötött lakásbiztosítási szerződések több mint harmada (33.7%) évfordulós kötés volt, vagyis az ügyfelek jelentős hányada a biztosítási évforduló előtt felülvizsgálta lakásbiztosítási szerződését. Ez az érték öt évvel ezelőtt még 10 százalék körül állt.

  • A szerződések rendszeresn felülvizsgálatára elsősorban azért  van szükség, mert a lakásban időközben bekövetkező változásokat (átalakítás, bővítés, érékes ingóságok beszerzése, stb.) a lakásbiztosításban is időről időre nyomon kell követni.
  • Másrészt folyamatosan jelennek meg a piacon olyan termékek, amelyek az újabb és újabb biztosítási igényeket a korábbiaknál hatékonyabban képesek kielégíteni.

Az ügyfelek egyre jobban odafigyelnek a lakásbiztosításuk feltételeire, ami azért is örvendetes, mert egy-egy ilyen szerződés megkötése során valójában nem 20-30 ezer forint elköltéséről döntenek, hanem 20, 50 vagy akár 100 milliós érték sorsáról hoznak felelős döntést.

– mutat rá Cseh Anett, a Netrisk.hu üzlet- és termékfejlesztési vezetője.

Cseh Anett hozzátette: Nem szabad azonban szem elől téveszteni, hogy a lakásbiztosítási szerződés a gépjármű-biztosításhoz hasonlóan csak évfordulóra mondható fel, és ezt az igényt legalább 30 nappal korábban jelezni kell a biztosító felé. Ez alól a legfontosabb kivétel az érdekmúlás, ilyenkor főleg a lakás eladása miatt szűnik meg a biztosítás..

Az extrákra is jut pénz

A kiegészítő biztosítások gyorsan növekvő népszerűsége szintén jól mutatja az ügyfelek tudatosságának folyamatos erősödését: immár tízből hat ügyfél fontosnak tartja, hogy számára fontos kiegészítő fedezettel szabja saját körülményeire lakásbiztosítását. A folyamatot tovább erősíti a biztosítók állandó termékfejlesztése is. Jó példa erre, hogy a napkollektorok használatának elterjedését számos biztosítónál gyorsan követték az ezekre az eszközökre kidolgozott kiegészítő konstrukciók is.

A Netrisk.hu tapasztalatadatai szerint az év első felében a leggyakrabban választott kiegészítő szolgáltatás az elfolyt víz költségét fedező biztosítás volt (15%), ezt követték a tetőhézag-beázásból (12%), a besurranó tolvajlásból (9%), a kutya által okozott károk fedezetét biztosító (8%), illetve a család balesetbiztosítását szolgáltató (7%) kiegészítő szolgáltatások.

Az egyedi igényekhez való igazodást segíti az is, hogy számos kiegészítő biztosítás esetében az ügyfél maga választhatja ki, milyen összegű fedezetet kíván magának az adott kártípust illetően. Az elmúlt félévben a családi balesetbiztosítás esetében például az átlagos biztosítási összeg 550 ezer forint volt, bővített üveg esetében 220 ezer, míg különleges üvegek esetében 130 ezer forint volt az átlagos fedezet. Akik pedig a házukhoz kapcsolódó napkollektort biztosították, átlagosan 2,1 millió forintos átlagos térítési limittel tették ezt meg

– tette hozzá a Netrisk.hu szakértője.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...