Míg 2012-ben a magyarok 37 százaléka vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást, addig 2017-ben már 57 százalékuk – derül ki az UNION Biztosító felméréséből. A TÁRKI egy 2018 tanulmánya szerint fejenként évi 200 ezret fordítunk magánorvosra, hálapénzre és diagnosztikai vizsgálatokra.

Az egészségbiztosítás relatíve olcsó

A hálapénzhez és a diagnosztikai vizsgálatokhoz képest az egészségbiztosítás nemcsak olcsóbb, de a biztonság, a kiszámíthatóság érzését is nyújtja: a személyenként havi 5-8 ezer forintért elérhető egészségbiztosítások fedezik többek között a magán járóbeteg-ellátás, a diagnosztikai és laborvizsgálatok, illetve az egynapos műtéti beavatkozások díjait is.

A biztosítás terhére az ügyfelek leggyakrabban a nőgyógyászati, bőrgyógyászati, gasztroenterológiai, mozgásszervi és belgyógyászati vizsgálatokat, illetve a labor- és ultrahangvizsgálatokat veszik igénybe.

– teszik hozzá.

Cafeteria után

Az idei évtől átalakultak a cafeteria adózási szabályai, a legtöbb eddig kedvezményesen – vagy adómentesen – adott juttatás jövedelemként adózik majd (az adó mértéke több mint 80 százalékos). Az egészségbiztosítások azonban a béren kívüli juttatások többségéhez képest továbbra is kisebb teherrel adhatók ezután.

Akár 25 százalékkal is nőhet idén az egészségbiztosítási piac

Meggyőződésünk, hogy a hazai egészségügyi rendszer fejlesztésének egyik kulcsszereplői az egészségbiztosítók. Mivel az igény ezen terméktípusra valós, a cafeteria idei átalakítása ellenére is az egészségbiztosítási piac további növekedésében hiszünk. A szegmens egyik piacvezető szereplőjeként ezen a területen, piaci szinten továbbra is kétszámjegyű bővülést várunk idén.

– mondja Almássy Gabriella, az UNION Biztosító igazgatósági tagja.

Az UNION Biztosító piaci súlya indokolja, hogy az ellátásszervezés területén is több lábon álljon, illetve még hatékonyabban működjön. Ennek szellemében 2019 áprilisában megkezdte működését az UNION saját ellátásszervező cége, amely jelenleg több nagyvállalat munkavállalóinak ellátása mellett a Prémium Egészségpénztár tagjainak ellátását is irányítja, de ez még csak a kezdet. – teszi hozzá Almássy Gabriella.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...