A “gig” szót az angol nyelvben gyakran használják zenész körökben, utalva arra, amikor az előadók egy turné alkalmával koncertről-koncertre vagyis “gigekre” járnak. Jelenleg úgy néz ki, sokan térünk majd át erre az életformára, ha munkavállalásról van szó. Ezekről is szó esik majd a HR szakma idei legnevesebb eseményén, a HR Festen, ahol izgalmas külföldi és hazai előadók járják körbe a munka világában zajló változásokat.

A munka és a magánélet egyensúlyára vágyunk

Egy frissen elkészült kutatás szerint a hazai munkavállalók legfontosabb elvárása az, hogy a munka és magánélet egyensúlya biztosítva legyen. Emellett pedig a többi országhoz képest számunkra kiemelkedően fontos az elismerés mértéke és a kielégítő fizetés.

Szeretnénk még jófej kollégákat és nagyon vágyunk a munkánkért cserébe kapott elismerésre, viszont az nem igazán nyom nálunk sokat a latba, hogy jóban vagyunk-e a főnökkel avagy sem. A Profession.hu, a BCG, és a The Network közös, 197 országot felölelő “Decoding Global Talent 2018” című kutatása hűen tükrözi a technológiai fejlődés hatására megváltozott modern munkakörnyezet jelenlegi viszonyait és egyben előrevetíti az októberi HR Fest legégetőbb kérdéseit is.

Gig worker – beosztottak tulajdonképpen egymásnak adják a kilincset

A magánélet egyensúlya nem újkeletű elvárás, de nem volt még ilyen mértékű. Részben az ez iránt felerősödő vágy hozta létre az úgynevezett “gig-worker” jelenséget is, mely a neves HR-szakember, Hari Abburi kutatásainak áll középpontjában.

Lényegében nem mást jelent, mint az egy cégnél ideig-óráig jelen lévő dolgozót, akit egy bizonyos feladat elvégzésére alkalmaznak.

Ez a “rocksztár-lét” nemzetközi szinten egyre népszerűbb, mert ideális lehetőséget ad a munkavállalónak arra, hogy maga ossza be az idejét. A vállalatok szempontjából azonban joggal merülhet fel a kérdés, vajon veszélyezteti-e az üzletet az, hogy a beosztottak tulajdonképpen egymásnak adják a kilincset? Így is komoly problémát okoz manapság a fluktuáció, hát erősítsek még rá?

Zsédely Krisztián, a Profession.hu értékesítési vezetője a HR Festen egy előadás keretében mintegy 300 000 munkavállaló véleménye alapján ad szakértő választ arra, mit várnak el beosztottaink tőlünk és mik a lehetőségeink arra, hogy ezeket meg is adhassuk számukra. Elegek a gyakran ismételt frázisok, a jó fizetés, a támogató, inspiráló környezet?

A technológiai háttér alapkövetelmény, a vezetők szerepe felértékelődik

Mindenesetre annyi bizonyos, hogy “gig-workernek” lenni csakis a megfelelő technológiai háttér mellett lehetséges, aminek megteremtéséhez elsősorban a munkahelyek változásra nyitott gondolkodása szükséges. Elkerülhetetlen lesz ez, hiszen a digitalizáció évek óta fokozatosan gyűrűzik be a munka világába, lebontva például a tér- és időbeli korlátokat:

  • Aron Fischer, a Colony.io vezető mérnöke októberben bebizonyítja, hogyan lehet sikeres egy olyan vállalat és tarthat fenn egy összetartó csapatot, amely talán sosem találkozik a saját beosztottaival. Merthogy ebben az egyelőre még zűrzavaros környezetben a vezető eddig ismert szerepe is felértékelődik. Ma főnöknek lenni ugyanis azt jelenti, hogy megteremted a lehetőséget a beosztottadnak arra, hogy a legjobbat hozza ki magából.
  • Graham Wilson, leadership szakértő mutatja meg, hogyan lehetsz képes erre. Amennyiben képesek vagyunk változásokra könnyen és gyorsan reagálni, vonzó környezetet teremthetünk.

Miként válik a HR sosem látott mértékben e változások közepette egy vállalat elengedhetetlen láncszemévé?

A legjobb hazai szakértőkkel, neves külföldi előadókkal kristályosodnak ki a szakma új útjai. Nyugodt, inspiratív környezet és diverzitás a digitalizáció forradalmában – ezek a főbb hívószavai az idei HR Festnek.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...