A számítógép melletti munka általánossá válásával a munkáltatóknak egyre komolyabb kihívást jelent, hogy a munkahelyen eltöltött időt kellemessé és egyben egészségessé is tegyék. A színes falak és egy csocsóasztal ma már kevés embert dobnak fel. A közelgő HR Festen megtudhatjuk, hogyan lehetünk boldogabbak munkahelyünkön és azon kívül.

Az elmúlt években számos kutatás bizonyította be, hogy az ülőmunka elterjedése olyan hosszútávú egészségkárosodást okozhat, amely komplett generációk idős korát keserítheti meg. A mozgásszervi betegségeken túl nyilvánvaló veszély az elhízás, az ezzel összefüggő keringési zavarok, a cukorbetegség, illetve a szembetegségek terjedése, és akkor a túlzott információmennyiség által okozott figyelemzavarról és egyéb pszichés problémákról még nem is beszéltünk.

Hogyan ne legyen a dolgozó motiválatlan zombi

Éppen ezért a munkáltatóknak is egyre komolyabb fejtörést okoz, hogy hogyan kerüljék el, hogy alkalmazottaik 5-10 év alatt tönkretegyék az egészségüket, vagy egyszerűen kiégjenek, és motiválatlan zombiként szenvedjék végig a munkanapjaikat. A HR-szakma hazai és nemzetközi szakembereit felvonultató idei HR Fest éppen ezért egy teljes panelt szentel a munkahelyi jóllét kérdésének, amelyben többek között egy orvos, egy alvásguru, egy olimpiai bajnok, illetve Pál Feri atya gondolatait is megismerhetjük arról, hogyan tehetünk többet munkatársaink testi-lelki egészségéért.

A HR akkor tudja igazán betölteni a szerepét az üzlet támogatásában, ha reaktív helyett proaktív módon működik. Azt várom a HR-től, hogy feszegesse a határokat, hozzon be új trendeket, legyen tájékozott a munka világának újdonságaiban, és mindezt tudja a számok és tények nyelvén is objektíven elmondani, persze nem nélkülözve azt az érzelmi töltetet sem, ami fontos érték, vagy akár előny is lehet egy vállalat életében.

– mondta Lehel Gábor, a 1Life Room helyszínt támogató UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A 6 tematikus teremben, legalább 17 órányi tartalmat és 60 előadót felvonultató, kötetlen beszélgetésekre is alkalmat adó rendezvényen a szakmai worskhopok mellett a résztvevők akár Lego munkahelyet is építhetnek magunknak, lazítás közben pedig közösen alapozhatják meg a HR szakma jövőjét.

A fesztivál teljes programja itt olvasható, a HR Fest fő támogatója az Aon Magyarország.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...