Legtöbben a nyári üdülési, illetve a síszezonban kötnek utasbiztosítást, és egyre többen választják a legszélesebb körű védelmet nyújtó biztosítási csomagokat. Ezek az úgynevezett platina szintű utasbiztosítások a legváratlanabb helyzetekben is felső korlát nélkül térítik a sürgősségi járóbeteg- és a kórházi ellátás, a mentés, illetve a hazaszállítás költségeit, így akár a több százezer forintos költségtől kezdve a százmillió forintot meghaladó kiadásig is fedezetet nyújtanak.

1A térítés összege a tengerentúlon jóval magasabb

A külföldi utazások döntő része Európán belüli, így a legtöbb baleset is itt történt az ügyfelek körében a 2008-2017 közötti káresemény adatok szerint. Az átlagos térítés összege az egészségügyben alkalmazott eltérő díjszabások miatt a tengerentúlon jóval meghaladja az európai átlagot. Míg a kórházba szállításra és kórházi ellátásra az Allianz Hungária átlagban 800 ezer forintot fizetett ki ügyfeleinek

volt példa 150 millió forintot is meghaladó térítésre amerikai egyesült államokbeli megbetegedés kapcsán

A poggyászkárok átlagos térítése átlagosan 80 ezer forint volt. Az összes eseményre vonatkozó adatok szerint a kártérítésben részesült biztosítottak 60 százaléka a 25 és 60 év közötti korosztályba tartozott.

Biztosítsa be magát a hurrikánok és a vulkánkitörések esetére is

A legfrissebb adatok alapján az Allianz utasbiztosítást kötő ügyfelek több mint fele a legmagasabb biztosítási védelmet nyújtó platina csomagokat részesíti előnyben, amelyek korlátlanul térítik a sürgősségi ellátás költségét, így nem kell családi csődtől tartani még egy váratlan, magas összegű kórházi számla esetén sem.

  • A térítés nemcsak a sürgősségi járóbeteg-, és a kórházi ellátásra vonatkozik, de extrém helyzetekben a helikopteres mentés és repülővel történő hazaszállítás költségeire is felső korlát nélküli fedezetet nyújt.
  • Ezek a csomagok továbbá olyan speciális szolgáltatásokat is tartalmaznak, mint az egzotikus földrészeken mostanában egyre gyakoribb hurrikán vagy éppen vulkánkitörés esetén történő idő előtti hazautazás, vagy a hazautazás és szállodai elhelyezés többletköltségének térítése a biztosítottal utazó személy részére is a biztosított kórházi ellátása esetén.

Platina csomag extrém helyzetekre

Az Allianz ügyfeleinek körében rendkívül népszerű az Allianz Útitárs utasbiztosítás Platina csomagja, ami egyben a szabadidősportok és a legnépszerűbb nyári extrém sportok baleseteire is védelmet nyújt: a biztosítás kiterjed a búvárkodásra (40 méterig), a vitorlázásra, a raftingra, a jetskizésre, a vízi ejtőernyőzésre, a szörfözésre és a wakeboardozásra is, a világ minden pontján.

Olvasson tovább és tudjon meg többet az online utasbiztosítás-kötés lehetőségeiről…

Vissza

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...