Azt, hogy hogyan nyaralunk, nem a pénztárcánk határozza meg, írta a Grupama Biztosító egy korábbi elemzésében. Megtudhattuk, hogy a férfiak lazulásra vágynak, a nők pedig szívesen olvasgatnak is a vakáció alatt. A cikk mostani második részéből pedig az derül ki, hogy vajon ki játszik többet a gyerekkel, apu vagy anyu? Illetve hogyan éljük túl a számunkra nem igazán érdekes programokat…

A cikk előző része itt olvasható:

Ki játszik a gyerekkel a nyaralás alatt?

A családosoknál az egyik legnépszerűbb tevékenység a közös játék a gyerekekkel, belföldi és külföldi utazás esetében egyaránt. Úgy tűnik, vakáció alatt a nők és a férfiak hagyományos szerepei kicsit felcserélődnek, és azokat a programokat választják inkább nyaraláskor, melyekben a hétköznapok során kevésbé lehet részük. Így lehet az, hogy a férfiak többet játszanak a gyerekekkel, hiszen valószínűleg a mindennapokban kevesebb lehetőségük akad erre.

  • Belföldi utazáskor a családos férfiak nagyon magas, 94 százalékos arányban, külföldi nyaraláskor 87 százalékban mondták tipikusnak a gyerekekkel való foglalkozást.
  • Ugyanez az arány nőknél belföldön 87 százalék, külföldön pedig jóval alacsonyabb, 71 százalék volt.

Relaxálós nyaralásnál is beüthet a krach

„A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint a külföldre utazók mintegy kétharmada köt utasbiztosítást indulás előtt. A fapados repülőjáratok terjedése miatt egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy külföldre utazzanak, így a nyaralások alkalmával kötött utasbiztosítások száma is évről évre növekszik. Egyre többen kötik meg biztosításukat online felületeken, az utazók mintegy ötöde választja a szerződéskötésnek ezt a gyors és egyszerű formáját, akár közvetlenül az utazás előtt”

– mondta el Kádár Péter, a Groupama Biztosító termékmenedzsment igazgatója.

Az emberek fele szereti aktív pihenéssel tölteni a szabadságát

Fontos azonban, hogy azok se induljanak külföldre utasbiztosítás nélkül!

  • Akik csak pihenni szeretnének, hiszen ilyenkor is előfordulhat olyan váratlan betegség vagy baleset, ami gyors orvosi ellátást tesz szükségessé, vagy más segítséget kell igénybe venni.
  • Egy kisebb betegség sürgősségi ellátása is tetemes összegbe kerülhet külföldön, például egy egyszerű gyomorrontás, vagy a légkondíciónálók miatti megfázás, illetve a fül- vagy torokgyulladás – melyek a leggyakrabban előforduló kellemetlenségek külföldön – kezelésének költsége elérheti akár az 50-100 ezer forintot
  • De az ugyancsak gyakori allergiás reakció kezelésének költsége is több tízezer forint lehet.Hogyan simíthatjuk el az esetleges súrlódásokat?

Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás, a különbségek akár kellemetlen helyzeteket is okozhatnak, pont akkor, amikor szeretnénk élvezni a szabad napjainkat.

Ha a párok nyíltan beszélgetnek arról, hogy milyen időtöltésre vágynak szabadságuk alatt, és előre megtervezik, hogyan fogják eltölteni a kikapcsolódásra szánt napokat, könnyebb lesz kompromisszumos megoldásokat találni, és elkerülni az összezörrenéseket.

Ki lesz a nap túravezetője? Hasznos tippek közös időtöltéshez

Még az otthoni tervezésnél összeállíthatják a heti programot úgy, hogy a család minden tagjának jut olyan nap, amelyet ő tervezhet meg, ő lehet a „nap túravezetője”.

  • Így már az utazás előtt fel tudnak készülni a számukra kevésbé vonzó programokra is.
  • Sőt, akár még élvezhetőbbé tehetik azokat saját maguk és mások számára egyaránt, ha például egy-egy városnézés kapcsán utánajárnak a helyi nevezetességek történetének, a városi legendáknak, így kialakulhat a személyes kapcsolódás, és a többieknek is szolgálhatnak érdekes információkkal.
  • Az aktívabbak pedig készülhetnek könyvekkel, társasjátékokkal, akár közös főzéssel is a lazább napokra.
  • Ha kellően rugalmasak a felek, egyikőjüknek sem kell teljesen lemondania a számára legkielégítőbb kikapcsolódási formáról.

A cikk előző része itt olvasható:

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...