Kövesse Facebook oldalunkat!

Kedvező feltételekkel igényelhetnek hitelt a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank 70 milliárd forintos keretösszegre bővült MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukcióból. A program célja, hogy a piacról forráshoz nem jutó vállalkozások is igényelhessenek hitelt gyorsan és kedvező feltételek mellett. A program pályázat útján kiválasztott pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhető el.

Cél, hogy azok a KKV-k is forráshoz jussanak, amelyek egyébként nehezen kapnak hitelt

Az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció célja, hogy olyan kis- és középvállalkozásokat juttasson forráshoz, amelyek a piacon jelenleg csak kedvezőtlen feltételekkel vagy egyáltalán nem jutnak hitelhez, jóllehet versenyképességük fokozásához szükségük lenne pénzügyi segítségre.

A program keretösszege – a 2017-ben meghirdetett pilot program tapasztalatainak alapján – 70 milliárd forintra bővült.

Közvetlen módon juttatják el a hitelt

Annak érdekében, hogy a refinanszírozási konstrukcióban nyújtott hitel a legközvetlenebb módon juthasson el az igénylőkhöz, az MFB pénzügyi közvetítői pályázatot hirdetett pénzügyi vállalkozások számára.

  • A kiírásra eddig 33 cég jelentkezett, akik közel 116 milliárd forintnyi forrás lekötésére nyújtottak be kérelmet, vagyis a pénzügyi közvetítők jelentős forrásigényt látnak a megcélzott vállalkozások körében.
  • A program indulásáig 19 pénzügyi vállalkozással kötött szerződést az MFB a forrás közvetítésére. A pályázaton nyertes pénzügyi vállalkozások listája elérhető az MFB weboldalán.

1-től 100 millió forintig lehet hitelt igényelni

  • A konstrukció keretében vállalkozásonként minimum 1 millió forint, maximum 100 millió forint az igényelhető hitelösszeg.
  • A futamidő beruházási hitel (és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel) esetén maximum 10 év, míg önálló forgóeszközhitel esetén maximum 6 év.
  • Beruházási hitelnél a teljes finanszírozás mértéke nem haladhatja meg a nettó bekerülési érték maximum 90%-át általános csekély összegű (deminimis) támogatás esetén, illetve 75%-át regionális beruházási támogatás esetén.
  • Önálló forgóeszközhitel kizárólag általános csekély összegű (de minimis) támogatási kategóriában igényelhető, az elvárt saját erő a finanszírozott számlák nettó összegének minimum 10%-a.



Ezekre a célokra lehet pályázni

A hitelprogramra pályázhat minden (nem agrár) kis- és középvállalkozás, a hitel felhasználható a hatályos európai uniós és magyar környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő, Magyarország területén megvalósuló ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz (nem rulírozó, illetve immateriális javak beszerzésére (a termékleírásban foglalt feltételek mentén).

A Program termékdokumentációja, feltételrendszere és részletes információi, illetve a lebonyolításban résztvevő pénzügyi közvetítők listája elérhető a www.mfb.hu oldalon.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...