Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, kezdetben északkeleten, majd délnyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten, keleten, délután nyugaton felszakadozhat a felhőzet.

Sokfelé várható eső, zápor, délnyugaton és a Dunától keletre zivatar is valószínű. Több helyen jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. A délkeleti, déli szél eleinte csak néhol, szombaton többfelé megerősödik, délkeleten, illetve zivatarok környezetében néhol viharossá fokozódik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 13 és 18, délkeleten, keleten 19, 22 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

  • Nyugat- és Közép-Európa fölött többközéppontú ciklon örvénylik, ennek frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, több helyen fordul elő eső, záporeső, az északabbi területeken havazik. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is kialakul.
  • A Skandináv-félsziget északkeleti része fölött is ciklon helyezkedik el, ott gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé havazik.
  • Főként kontinensünk délkeleti tájain kevés a felhő, több órára kisüt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-, Északkelet-Európában többnyire -3 és +3 fok között változik. Délebbre haladva melegebb az idő, szárazföldünk nyugati és középső vidékén 8, 15, délen 15, 22 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, sőt a Földközi-tenger medencéjében néhol 24, 25 fokot is mérnek.
  • Szombat estig eleinte a nyugat-európai ciklon előoldalán enyhe levegő érkezik térségünk fölé, majd a ciklon a Kárpát-medence fölé helyeződik, sokfelé okoz csapadékot, helyenként jelentős mennyiségű esőre számíthatunk.Érdekes hírek

Fotó: Pexels

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...