Kövesse Facebook oldalunkat!

Magyarországon és az Európai Unióban is még mindig a keringési rendszer betegségei és a daganatos megbetegedések számítanak a vezető halálozási okoknak, a statisztikák szerint idehaza az utóbbi miatt közel 33 ezer ember vesztette életét csak 2016-ban. Mindezek ellenére még mindig nagyon alacsony nálunk az egészségbiztosítások elterjedtsége, a szerződések száma alig haladja meg a 30 ezret – hívta fel a figyelmet az OVB Magyarország.

85,5 milliárd forint ment el táppénzre

A hosszú várólisták miatt a gyógyulási idő is elhúzódik, ráadásul vagy a várótermekben kell hosszasan időzni, vagy már eleve otthon, betegen kell kivárjuk a vizsgálathoz, beavatkozáshoz kapott időpontokat. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016-ban 85,5 milliárd forint táppénzt fizettek ki az azt igénylőknek, a 4 millió táppénzre jogosultból pedig naponta közel 70 ezren vették igénybe ezt az ellátást.

Az egészségbiztosítási szerződésekből befolyt díj (valamivel több, mint 10 milliárd forint) töredéke csupán azoknak a több százmilliárd forintot is meghaladó kiadásoknak, amelyeket a lakosság az állami egészségügyi rendszeren kívül költ el.

– hívja fel a figyelmet az OVB.

Az elmúlt években már komoly műtétekre is sor került a magánorvosi szektorban

Ezek a műtétek azonban jelentős anyagi ráfordítást igényelnek, hiszen várakozási idő nélkül, magas színvonalú egészségügyi intézményekben valósultak meg.

Ilyen esetekre a megoldás egy olyan egészségbiztosítás lehet, amellyel rövid idő alatt, várólista nélkül megszervezik és térítik a műtéti beavatkozást az optimálisan felszerelt kórházak valamelyikében.

Időt spórolunk, és a gyermekeinkre is vigyázhatunk

Ha az egészségbiztosítás mellett döntünk, nem kell számolnunk a pénztárcánkat komolyabban megterhelő hálapénzzel sem.

A fentieken túl pedig nem kell időt áldozni a megfelelő orvos felkutatására, vagy ha a betegség konkrét feltárásához több vizsgálat is szükséges, akkor azokon akár egy nap alatt áteshetünk a különböző szakorvosok konzultációja mellett. Az OVB Magyarország véleménye szerint megnyugtató lehet az is, hogy a legtöbb egészségbiztosítás kiterjeszthető a gyermekünkre is, így biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő szakorvosi vizsgálatokkal ők is jó kezekben vannak.
A megelőzés is ugyanilyen fontos

Az egészségünk megőrzésében legalább ilyen fontos szerepet tölt be a prevenció, külön kiadás nélkül elmehetünk tüdőszűrésre, nőgyógyászati, prosztata, bőrgyógyászati vizsgálatokra, vagy akár elvégeztethetjük a teljes vérkép vizsgálatot is. Az OVB pénzügyi tanácsadó cég felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy a legtöbb egészségbiztosítás díja magában foglalja a második szakorvosi véleményt is, akár nemzetközi szinten, így biztosan zárhatunk ki bizonyos betegségeket, és mindezt úgy, hogy a teljes folyamatot magyar orvosok koordinálják.

Nyugati szomszédunknál lényegesen népszerűbb ez a szolgáltatás, a díjak mértéke pedig az életkortól is függ

Minél fiatalabb valaki, annál kevesebb díjért veheti igénybe a színvonalas, gyors és biztosítás nélkül sokszor drága kezeléseket, ellátásokat.

Habár az európai országokban tapasztalható egészségügyi kiadásokat nehéz összehasonlítani, mindenképpen sokatmondó adat, hogy amíg Magyarországon néhány tízezren rendelkeznek egészségbiztosítással, addig például Ausztriában 2,5 millió embernek van már ilyen szerződése.

Nyitókép: OVB.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...