Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka többfelé köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, valamint nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és a Dunántúlon már eső, zápor is valószínű.

Csütörtökön – Nőnap!

A köd a legtöbb helyen feloszlik, közben nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a Dunántúlon hosszabb, másutt rövidebb időre kisüt a nap. Napközben eleinte a középső, majd a keleti területeken alakul ki eső, záporeső. A néhol élénk délnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd hajnaltól a szél egyre többfelé északnyugatira fordul, a Kisalföldön meg is erősödik. A délutáni órákban mindenütt gyengül a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -2 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 6 és 12 fok között alakul.

Több száz emberéletet menthetett meg a vörös kód riasztás

Több száz hajléktalan és magányos idős ember életét menthette meg tíz nap alatt az extrém hideg időjárás idejére bevezetett vörös kód riasztás – jelentette ki a szociális ügyekért felelős államtitkár szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Czibere Károly hangsúlyozta, hogy a kedden visszavont vörös kód ideje alatt több mint 3100 riasztás érkezett a regionális krízisdiszpécser-központokhoz, és a leghidegebb éjszakán is csupán 94 százalékos volt az ellátórendszer telítettsége.

Mindez azt jelenti, senki nem kényszerült arra, hogy a szabadban, a kihűlés kockázatával éjszakázzon, vagyis jól vizsgázott az idén először bevezetett protokoll – értékelt a politikus.
Érdekes hírek

Fotó: Pexels

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...