Kövesse Facebook oldalunkat!

Pénteken késő délutántól északnyugat felől szakadozott, csökkenz a felhőzet. Szombat hajnalra több helyen képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amely szombat délelőtt a legtöbb helyen feloszlik és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet, de néhol tartósan megmaradhat.

Szombat

Napközben nyugat felől megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, késő délutánra mindenütt beborul az ég. Éjszaka és szombaton napközben legfeljebb a ködös, borult területeken fordulhat elő szitálás, hószállingózás, majd szombat estétől a Dunántúlon, később keletebbre is számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. A délnyugati szél szombaton az Alpokalja térségében megélénkül.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 1 és 7 fok között várható, a tartósan borult tájakon lesz a hűvösebb.



Időjárási helyzet Európában

  • Izland felett örvénylő ciklon hullámzó frontrendszere alakítja a Skandináv-félsziget, Közép-Európa és a Pireneusi-félsziget időjárását. A front mentén többnyire erősen felhős az ég, a déli területeken inkább az eső esik, míg Németország, Lengyelország térségében havazásról érkezik jelentés.
  • Mindeközben az Égei-tenger vidékén elhelyezkedő mediterrán ciklon habár folyamatosan veszít erejéből, hatására Görögország szigetei felett továbbra is labilis a légkör, záporok, zivatarok alakulnak ki.
  • A Kárpát-medence időjárását szombaton eleinte még egy köztes anticiklon, majd egy nyugat felől érkező melegfront határozza meg, emiatt fokozatosan beborul az ég, és estétől egyre többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.
  • Kontinensünk legmelegebb része Spanyolország vidéke, itt több helyen emelkedett 20 fok fölé a levegő hőmérséklete, sőt Valenciában 24 fokot is mértek.
  • A minimum hőmérséklet Európa nagy részén 0 fok körül, vagy az alatt alakult, de -10 fok alatti értékek inkább csak az északi területeken fordultak elő.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...