Kövesse Facebook oldalunkat!

Nagy mennyiségű csapadékra, havazásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint a hétvégén eső, havas eső, hó és lehűlés várható.

Péntek éjfélig a csapadék mennyisége a nagyjából a Zala-Nógrád sávban 15, ezen belül a Délnyugat-Dunántúlon 20 milliméter körül alakulhat.

Kiemelték továbbá, hogy péntekre virradó éjszaka a csapadék formája északnyugat felől egyre inkább havas esőbe, főként péntek estétől hóba válthat. Megmaradó, 5 centiméteres mennyiséget elérő vizes, tapadó hóréteg ekkor legnagyobb eséllyel még csak a Dunántúl hegyvidéki (300-400 méter feletti) részein, síkvidéken esetleg Somogy, Zala, Vas egyes részein lehet.

Péntek

Az előrejelzés szerint pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Az Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Estétől a Nyugat-Dunántúlon síkvidéken is lehet már , ugyanakkor a Dél-Alföldön néhol zivatarok alakulhatnak ki. A Záhony-Nagykanizsa vonaltól északra élénk, időnként erős lehet a szél is.

  • A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet.
  • A nappali hőmérséklet az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén 1-7, másutt 8-13 fok között valószínű.

Szombat

Szombaton sokfelé várható további csapadék: keleten eső, középen és nyugaton, illetve az Északi-középhegységben havas eső, valószínű. Keleten megerősödhet a szél, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat a szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai általában mínusz 1 és plusz 4 fok között várható, de a Tiszántúlon 5-7 fokot is mérhetnek.
  • A legmagasabb hőmérséklet 1-10 fok között alakul, az Alföldön lehetnek 5 fokot meghaladó csúcsértékek.

Vasárnap

Vasárnap hajnalban, reggel keleten még gyengén havazhat. Napközben helyenként alakulhat ki hózápor, de több órás napsütés is várható. Helyenként még élénk, erős lesz a szél, de délután mérséklődik a légmozgás.

  • A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon akár mínusz 8 fokig is hűlhet a levegő.
  • A nappali maximumok plusz 1 és 6 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...