Kövesse Facebook oldalunkat!

Kedden éjszaka még általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, és csapadék sem valószínű. Szerdán a délelőtti órákban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatar is kialakulhat.

A keleti országrészben napközben még többórás napsütésre készülhetünk, és ott határozott felhőzet-növekedésre, illetve csapadékra is inkább csak estétől számíthatunk. Kedden a déli, délnyugati, majd szerdán az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések. Kedden Sopron térségében, szerdán pedig zivatarok környezetében akár viharos lökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 27 fok között valószínű, az ország déli és keleti tájain mérhetjük a magasabb értékeket.

KORÁBBAN ÍRTUK

Az állami nyugellátás határai: Az Aegon Biztosító szerint szerencsére egyre tudatosabbak vagyunk

A magyarok a nyugdíjjövedelmük több mint felét (54 százalékát) még mindig az államtól várják, de a fiatalok egyre inkább tisztában vannak az állami ellátás határaival - derült ki az Aegon Center for Longevity and Retirement (ACLR) MTI-hez eljuttatott kutatásából.

A mellrák megtöri a női lelket: Lánchídi Sétával zárult a „Minden Nő Számít!” rendezvény

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület 2019. szeptember 29-én (vasárnap) tartotta a „Minden Nő Számít!” rendezvényét, amely a Magyar Tudományos Akadémián tartott szakmai programokat követően a hagyományos, figyelemfelhívó Rózsaszín Lánchídi Sétával zárut.

Időjárási helyzet Európában

  • A mediterrán térségben anticiklon található, ami arrafelé napos, nyáriasan meleg időt eredményez, sokfelé még kánikula van 29, 34 fokos csúcshőmérséklettel.
  • Szokatlan módon Izland térségében is magasnyomás helyezkedik el, azonban ott már nincs ennyire meleg, egész nap 10 fok alatt marad a hőmérséklet.
  • Kontinensünk északi és keleti tájain ciklonok örvénylenek, így arrafelé változékonyabb az időjárás: többfelé esik az eső, és nagy területen erősen felhős, illetve borult az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 8 és 15 fok között alakul, ennél hidegebb csak a hegyvidéki területeken van.
  • A Brit-szigetek felett ugyancsak ciklon örvénylik. Ennek melegfrontja a Benelux-államokon át Franciaországig, hidegfrontja pedig a francia és spanyol partok mentén húzódik. Abban a térségben is felhős, gyakran csapadékos az idő, a vastagabb felhőzet a melegfront előtt, az Északi-tengeren és Nagy-Britannia felett terül el.
  • Ennek a ciklonnak a hidegfrontja gyorsan mozog, szerda estig eléri a Kárpát-medencét is, az átmeneti napsütést tehát újra felhős, esős idő váltja fel.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...