Kövesse Facebook oldalunkat!

Számos fórumon halhattuk már, hogy mielőtt külföldre utazunk, gondoskodjunk utasbiztosításról, hiszen az utazás alatt történt balesetek, betegségek, vagy akár a poggyász elvesztése is, jelentős kiadásokkal járhatnak. A legutóbb Thaiföldön történt halálos baleset pedig még inkább ráirányította a figyelmet az utasbiztosítás jelentőségére.

A legtöbb bankkártyához, hitelkártyához manapság kapcsolódik valamilyen beépített utasbiztosítás, aki ennél többet szeretne mindenképp kössön egyedi utasbiztosítást

Ma már a legtöbben olyan bankkártyával, illetve hitelkártyával rendelkeznek, amelyekhez utasbiztosítás is kapcsolódik, azonban fontos ellenőrizni, hogy ezek a szolgáltatások milyen mértékű védelmet biztosítanak.

Az utasbiztosítás megléte valóban elengedhetetlen, azonban az sem elhanyagolható, hogy az ahhoz kapcsolódó biztosítási fedezetek mennyire felelnek meg az adott út jellegének.

A kártyákba épített fedezetek ugyanis a leggyakrabban csak az általános ügyféligények kielégítését szolgálják.

Abban az esetben, ha a bankkártya mellé kapott utasbiztosítási fedezeteket alacsonynak találjuk, mindenképpen ajánlott egyéni utasbiztosítást is kötni. Ezzel a megoldással a kártyába épített utasbiztosítás limitjeinek kimerülése esetén az egyéni utasbiztosítás gondoskodik arról, hogy ne keletkezzenek váratlan, extra kiadásaink.

Milyen utazásokhoz érdemes utasbiztosítást kötni?

Utasbiztosítást leggyakrabban, tengerparti nyaralásra, téli üdülésre, városlátogatásra, körutazásra, üzleti útra, diák-, tanulmányi útra, vagy munkavégzés miatt utazásra kötünk. 

A kártyától függetlenül megkötött utasbiztosítás egyedi igényeket is kielégít és teljes mértékben testre is szabható  – hívta fel a figyelmet az UNIQA Biztosító.




Utazás előtti tipp 1: Nézzük át a legfontosabb biztosítási tudnivalókat az indulás előtt

Indulás előtt, az utasbiztosítás megkötését követően minden esetben nézzük meg a biztosítási feltételekben, hogy mi a teendőnk kár esetén, valamint mentsük el a baj esetén értesítendő asszisztencia szolgáltatás telefonszámát is.

Utazás előtti tipp 2: Szóljunk az itthon maradó családtagoknak vagy barátoknak is

Az itthon maradó családtagokkal is érdemes megosztani a megkötött biztosítással kapcsolatos alapinformációkat, hiszen abban az esetben, ha a külföldön tartózkodó biztosított nem tud intézkedni, a hozzátartozó a biztosítási adatok ismeretében segíthet kihasználni a biztosítási szolgáltatás előnyeit a szervezésben és az azonnali költségátvállalásban.

Összefoglalva tehát mielőtt külföldre utazunk, gondoskodjunk a megfelelő fedezeteket nyújtó utasbiztosításról és fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hova fordulhatunk baj esetén.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...