Kövesse Facebook oldalunkat!

A leginkább veszélyeztetett korosztályt az aktív középkorú nők jelentik. A magyarok egyre inkább külföldön kezeltetnék magukat, emiatt nő a speciális egészségügyi biztosítások iránti kereslet is.

Hazánkban 100 halálesetből körülbelül 25-öt daganatos megbetegedések okoznak. Míg a 60 év felettieket jellemzően a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyeztetik, addig a 40–59 éves nők körében a rák okozza a legtöbb halálesetet.

Magyarország a „ranglista” élén

2014-ben Magyarországon, Horvátországban, Szlovákiában, Dániában és Szlovéniában hunytak el a legtöbben rákban . Annak ellenére, hogy az EU-ban az elmúlt közel egy évtizedben szinte valamennyi daganatfajta esetében csökken a halálozási arány, hazánkban 1991 és 2014 között négy százalékkal emelkedett a rákos halálesetek száma .

Az EU 28 tagállama közül 2014-ben Magyarországon haltak meg a legtöbben daganatos megbetegedés következtében.

Amíg az EU-átlag 260 ezer, addig hazánkban 348 ezren veszítették életüket a rák miatt.

  • 2014-ben Magyarországon volt a legmagasabb a tüdőrák eredetű standardizált halálozási arány az uniós tagállamok között .
  • A vastagbélrák standardizált halálozási aránya szintén hazánkban volt a legmagasabb; a negyven évvel ezelőtti adatokhoz képest a romlás ebben a betegségcsoportban a legjelentősebb, 77 százalékos.
  • A prosztatadaganat esetében 1993-hoz képest háromszázalékos növekedést mutatott a KSH 2014-ben. 
  • Az emlőrák az első daganatfajta, ahol nem nőtt, hanem csökkent a halálozások száma: 2 ezrelékes javulás figyelhető meg 1989 és 2014 között.Elérhető a külföldi kezelés

A CIG Pannónia korábbi felmérése kimutatta, hogy a hazai lakosság 57 százaléka elégedetlen a hazai egészségügyi ellátás színvonalával és a magyarok csupán 7 százaléka értékeli azt jónak. A kutatás szerint a 30-49 év közöttiek a leginkább elégedetlenek a hazai egészségügyi ellátással, és ezen korosztály képviselőinek közel fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni. A 18-29 év közöttiek 55 százaléka inkább külföldön gyógyulna, ha komoly betegséget diagnosztizálnának nála.

Azoknak, akik előre szeretnének gondoskodni saját maguk vagy szeretteik egészségéről, ma már elérhető biztosítási havidíjért a világ bármely pontján elismert szakorvosok állnak rendelkezésre. A biztosító a betegségek széles körére nyújt második orvosi szakvéleményt, valamint öt súlyos betegségtípus kezelése esetén külföldi kórházi kezelést biztosít, amelyre egy – beteg gyermek esetén két – hozzátartozó elkísérheti a beteget, valamint szükség esetén tolmács is igénybe vehető.

„Szeretnénk, ha az egészség nem csak a tehetősek kiváltsága lenne, és ha minél szélesebb kör számára lenne elérhető a korrekt, minőségi egészségügyi ellátás. A CIG Pannónia Best Doctors Egészségbiztosításával lehetőséget adunk második orvosi szakvélemény kérésére minden betegségre vonatkozóan, így biztosítottaink leleteit az adott terület hozzáértő szakemberei vizsgálják felül. 2017-ben a biztosítással megszervezett összes kezelés 76,6 százaléka rákos betegséghez kapcsolódott globális szinten, költségei pedig az összes kezelés költségének 93,3 százalékát is meghaladták

– mondta Fekete Zsuzsanna, a CIG Pannónia marketing és kommunikációs igazgatója.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...