Barion Pixel
31 C
Budapest
- 2022. június 28.
/  Levente, Irén
Kezdőlap Címkék Vadkár

Címke: Vadkár

MABISZ: Évi többezres nagyságrendben történnek vadbalesetek az utakon!

Útra tévedő nagyvaddal az év bármely szakaszában találkozhatunk, az őszi hónapokban azonban különösen megnő a vaddal történő autós ütközés veszélye.

Vadriasztó: Mutatjuk hogyan előzhetőek meg a vadbalesetek

Életében legalább egyszer minden ember veszélyes helyzetbe kerül egy, az autó elé kiugró vad miatt, minden harmadik sofőr pedig már az összeütközést sem tudja elkerülni.

Nem hatékonyak a vadsípok, Koltai Viktor új eszközt fejlesztett a vadkárok ellen

Haszontalan az autóra felszerelhető vadsípok többsége – állítják az évek alatt készült kutatások. Kiderült ugyanis, hogy sok esetben az állatok elriasztására szolgáló ultrahangokat egyáltalán nem adják ki, ezért döntött úgy Koltai Viktor feltaláló, hogy a balesetek elkerülése érdekében elkészíti a leghatásosabb vadriasztó rendszert.

Rendőrség: Kezdődik a szarvasbőgés, óvatosan vezessünk az utakon

Az utakon várható szarvasveszélyre figyelmeztet a rendőrség. Augusztus végétől november közepéig az országutakon, különösen az erdős, ligetes útszakaszokon számítani kell szarvasok megjelenésére - írta a rendőrség hétfőn a Facebook-oldalán.

Vadkár-kutatás: A lakosság bevonásával keresik a megoldást a vadgázolások kivédésére

Az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársainak mentorálásával felmérés készül a vadállatgázolásokkal kapcsolatos hazai helyzet feltérképezésére.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK