Barion Pixel
17.3 C
Budapest
- 2024. április 14.
/  Tibor
Kezdőlap Címkék Mérth Balázs

Címke: Mérth Balázs

Deloitte: Pezseg a biztosítási piac, lendületben a tranzakciók

Tavaly tovább növekedett a régióban a biztosítási szektor teljes díjbevétele, miközben folytatódott az életbiztosítási üzletág csökkenési trendje. Pezsgő és kompetitív a piac, több nemzetközi csoport felülvizsgálja jelenlétét a régióban, ugyanakkor jelentős szereplők növekednek és felvásárolnak. A régió legaktívabb vásárlója továbbra is az osztrák VIG csoport.

Aktív tranzaciós időszakot vizionál a Deloitte a biztosítói piacon

A közép- és kelet-európai régió biztosítási szektor teljesítményét az utóbbi időben stabilitás és növekedés jellemezte: a bruttó díjbevételek jelentős mértékben növekedtek a kárkifizetések növekedése mellett is. Ezeket a pozitív tendenciákat jelentősen támogatta a gazdasági növekedés és a javuló munkaerőpiaci körülmények.

Mélyen a zsebükbe nyúlnak a biztosítók az IFRS miatt

A kihívások ellenére a biztosítótársaságok 90 százaléka biztos benne, hogy meg fog felelni az IFRS előírásoknak a 2021. január 1-es hatályba lépésig.

Deloitte: Új korszak jön a biztosítási szakmában

Az új Biztosítási Szerződések standard, az IFRS17 jelentős előrelépés a különböző szektorok összehasonlíthatóságának és a biztosítási szerződések egységes számviteli elszámolásának irányába. A hivatalosan májusban...

Teret nyernek a digitális alapú gépjármű-biztosítások

A Deloitte immár második alkalommal készítette el az európai gépjármű-biztosítási piacról szóló éves körképét. A felmérésben 15 ezren vettek részt 11 országból (Ausztriából, Belgiumból,...

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK