Barion Pixel
28.5 C
Budapest
- 2024. július 16.
/  Henrik, Roland
Kezdőlap Címkék Matolcsy György

Címke: Matolcsy György

Matolcsy György: A magyar gazdasági modell kulcseleme lehet a tőzsde

A tőzsde képes segíteni az ország és a régió felzárkózását, motorja lehet a magyar fenntartható gazdaságnak, a következő évtizedekben a gazdasági modell kulcseleme lehet

Aktuális gazdasági kérdésekről egyeztetett Matolcsy György és Varga Mihály

Szakmai egyeztetés keretében találkozott Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtök reggel.

Matolcsy György: A 21. század legnagyobb kihívása a környezeti fenntarthatóság megteremtése

A 21. század legnagyobb kihívása a környezeti fenntarthatóság megteremtése és a fenntartható növekedési pálya érdekében a mennyiségi növekedésről át kell térnünk a minőségi növekedési struktúrára

Matolcsy György: Az együttműködés a növekedés titkos receptje

A jelenlegi globális viszonyok között a párbeszéd jelenti a megújulás és a fejlődés útját, a széles körű együttműködés a fenntartható gazdasági növekedés "titkos receptje"

„Magyar korridor”: Nyugat-Kelet közötti pénzügyi átjáróvá válhatunk Matolcsy szerint

Magyarország 2010 utáni sikeres geopolitikája, valamint gazdaság- és pénzpolitikája eredményeként képes lehet az új, kettévált globális pénzügyi rendszerben egy Nyugat-Kelet között működő pénzügyi központ, "átjáró" megépítésére

Matolcsy György: A kriptovaluták reneszánsza folytatódhat, de e téren még forr a világ

Az infláció a jegybankok legnagyobb ellensége, annak legyőzése a legfontosabb lépés a fenntarthatóság felé a pénz területén - írta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank MNB elnöke a magyarnemzet.hu-n hétfőn megjelent írásában.

A központi bankoknak támogatni kell a zöld és digitális átalakulást

Minden központi banknak kötelessége előmozdítani és támogatni a gazdaságaik zöld és digitális átalakítását, ebben nemzetközi egyetértés van - jelentette ki Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Budapest Eurasia Forum 2021 E-Konferenciát megnyitó beszédében csütörtökön.

Kitömték a vevőket, mint a baglyot, Matolcsy György szerint fenntartható lakáspolitika kell

Stratégiára és egy fenntartható lakáspiacot eredményező kormányzati szervezet kialakítására, valamint kormányzati és szakmai közmegegyezésre van szükség a sikeres lakáspolitikához, ez a terület ugyanis a magyar gazdaságpolitika egyik gyenge pontja

BÉT50: Matolcsy György a tőkepiac fejlesztését és szélesítését sürgette

A tőkepiac fejlesztését és szélesítését sürgette a jegybankelnök a BÉT50 konferencián csütörtökön, megemlítve, hogy ennek legjobb eszköze a vállalati kötvények tőzsdei bevezetése.

Matolcsy: az MNB elérte középtávú, fenntartható inflációs célját

Az MNB elérte középtávú, fenntartható inflációs célját - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Matolcsy György az MTI kérdésére kiemelte: az MNB nem indít új monetáris ciklust, monetáris politikájának jellege, karaktere laza marad.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK