Kövesse Facebook oldalunkat!

A 21. század legnagyobb kihívása a környezeti fenntarthatóság megteremtése és a fenntartható növekedési pálya érdekében a mennyiségi növekedésről át kell térnünk a minőségi növekedési struktúrára – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerdán a dél-kínai Hajnan szigetén fekvő Boao városban zajló Boao Forum for Asia (BFA) konferencián az MNB tájékoztatása szerint.

A MTI-hez eljuttatott közleményben tájékoztatnak arról, hogy az „Infláció, stagfláció és kamatemelések: Kötéltánc” elnevezésű kiemelt panelbeszélgetésen a felszólalók egyetértettek a magyar jegybankelnök kijelentésével, miszerint jelenleg a monetáris politika szigorítása és a gazdasági növekedési potenciál megőrzése közötti optimális határvonal valóban vékony, de pénzügyi stabilitás nélkül nincs fenntartható növekedés.

A közlemény ismerteti: az MNB elnöke két kerekasztal-beszélgetésre kapott meghívást, és a rendezvény alkalmából tárgyalt Ji Kang (Yi Gang) kínai jegybankelnökkel, Hainan tartomány kormányzóhelyettesével, Csen Huaijüvel (Chen Huaiyu), illetve Csou Hsziaocsuannal (Zhou Xiaochuan), a BFA alelnökével.

A jegybank első embere pénteken a „Pénzügyi infrastruktúrák és szolgáltatások a digitális korban” című kerekasztal-beszélgetésen Cso Hsziacsuannal (Zhou Xiaochuan), a BFA alelnökével és Doni P. Joewono-val, az indonéz jegybank alelnökével kiemelt felszólalóként tart beszédet – közölték.

Az MNB közölte: a 2001-ben alapított és évente megrendezésre kerülő Boao Forum for Asia konferencia az ázsiai kontinens legmeghatározóbb gazdasági fóruma, elismertségét tekintve a davosi Világgazdasági Fórumhoz hasonlítható. Az idei fórumon a több mint 160 meghívott előadó a globális környezet kihívásaira keresi a közös megoldásokat.

Nyitókép: MTI / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...