Barion Pixel
15 C
Budapest
- 2023. március 20.
/  Klaudia,
Kezdőlap Címkék Anglia

Címke: anglia

Amikor a gyarmati karma visszanyal: Egy indiai ember lett Nagy-Britannia miniszterelnöke

Rishi Sunak volt pénzügyminiszter a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetője, így ő lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke - jelentette be hétfő délután a vezetőválasztási folyamatot irányító tory frakcióbizottság elnöke.

Monty Python a Downing streeten: Boris Johnson mégsem indul a miniszerelnökségért

Boris Johnson volt brit miniszterelnök vasárnap este bejelentette, hogy nem indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért folyó versengésben.

Az ember, aki ott se volt – Liz Truss mindössze közjáték a brit nagypolitika...

Hétfő délutánig lehet jelentkezni a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői posztjára, amelyről Liz Truss miniszterelnök, a párt eddigi vezetője - 45 nap regnálás után...

Beindult a kapkodás: Lemondott Liz Truss brit miszterelnök

Lemondott csütörtökön Liz Truss brit miniszterelnök a kormányzó Konzervatív Párt vezetői posztjáról.

Az átgondolatlan szankciók “mellékhatásai”: Egyre komolyabb adósságokba verik magukat a britek

Rekordszintre emelkedett a hitelkártya-adósságok nagysága az Egyesült Királyságban. Egyre többen aggódnak amiatt, hogy az alacsony jövedelmű háztartások a relatíve drágább hitelezési formák felé fordulnak, hogy így birkózzanak meg az élelmiszer-, ruha- és üzemanyagköltségek emelkedésével.
video

Menteni a menthetőt: Szinte minden korlátozást felold Boris Johnson

Boris Johnson miniszterelnök szerdán bejelentette a koronavírus-korlátozások enyhítését Angliában, miközben egyre több külső – és belüli – pártja felszólította őt, hogy mondjon le, mivel ismétlődően kiderült, hogy lakhelyén és irodájában szabálysértő partikat tartottak.

Katonai tiszteletadás: 41 díszlövéssel emlékeztek meg Fülöp hercegről

Katonai tiszteletadással emlékeztek meg szombaton Fülöp edinburghi hercegről, a brit uralkodó férjéről, aki előző nap hunyt el életének századik évében.

Gyászol Anglia: Elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit uralkodó férje

Életének századik évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje - közölte pénteken a Buckingham-palota.

Végrehajtják a Brexitet: Boris Johnson lett az Egyesült Királyság új miniszterelnöke

Boris Johnson az Egyesült Királyság új miniszterelnöke. A volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét II. Erzsébet királynő szerda délután bízta meg kormányalakítással.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK