Kövesse Facebook oldalunkat!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 531,74 pontos, 0,93 százalékos emelkedéssel, 57 878,43 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 31,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Budapesti Értéktőzsdén kedvezően alakult nap, a forgalom átlag feletti volt, a magyar tőzsde felülteljesített a nemzetközi társaihoz képest.

Kifejtette, a BUX emelkedése elsősorban az OTP-nek és a Richternek köszönhető. A legnagyobb forgalom az OTP részvényeiben volt, meghaladta a 16 milliárd forintot.

Emögött az húzódhat meg, hogy sorra jelennek meg OTP-vel kapcsolatos nemzetközi elemzések, az új célárak, ezek jellemzően pozitívak. Például Societe Generale csütörtökön adta ki az OTP részvényeire a 18 250 forint új célárat. A Richter árfolyamára és forgalmára kedvezően hatott az a hír, hogy amerikai partnervállalata, az AbbVie felvásárolja az ImmunoGen vállalatot 10 milliárd dollárért.

A Mol árfolyama nem változott, 2780 forint marad, 7,0 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,15 százalékkal 14 515 forintra nőtt, forgalmuk 16,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 13,0 forinttal, 2,16 százalékkal 590 forintra csökkent, forgalma 665,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 210 forinttal, 2,44 százalékkal 8800 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5129,94 ponton zárt csütörtökön, ez 36,21 pontos, 0,71 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...