Kövesse Facebook oldalunkat!

Északkeleten is felszakad a felhőzet, és kiderül az ég. Közben nyugat felől vastagabb felhők sodródnak fölénk, így éjszaka, illetve hétfőn is közepesen vagy erősen felhős időben lesz részünk.

Hajnaltól gyenge eső helyenként előfordulhat, majd estétől észak felől egyre nagyobb területen elered az eső.
A déli, délnyugati szél csak hétfő estétől élénkül meg nagyobb területen.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között alakul, de az északkeleti hidegre hajlamos helyeken erősebb fagy is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 5 és 13 között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

A Kárpát-medence fölé több hullámban érkezik nedvesebb és enyhébb levegő, de csapadék hétfő estig csak kevés helyen lehet.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa döntő részének időjárását továbbra is ciklonok határozzák meg, amelyek futószalag-szerűen érkeznek nyugat felől. Éppen emiatt sokfelé változékony, szeles, csapadékos az időjárás. Általában az eső esik, de a hegyekben, illetve a magasabb földrajzi szélességeken havazás is előfordul.
  • Magasnyomású légköri képződmény csupán Délnyugat-, illetve Észak-Európa időjárását alakítja, de a gyorsan vonuló ciklonok között is kiépülnek átmeneti anticiklonok, mint az megfigyelhető jelenleg is Közép-Európa térségében.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...