Kövesse Facebook oldalunkat!

A fővárosi temetők kedden 7 és 20 óra között, majd mindenszentek és halottak napján, szerdán és csütörtökön 7.30 és 20 óra között tartanak nyitva – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapesti Közművek keretében önállóan működő BTI Temetkezési Divízió a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről a mindenszentek – halottak napja időszakában.

A társaság kedden és szerdán 17 és 20 óra között a Farkasréti temető ravatalozóját és az Óbudai temető bejáratánál található kápolnákat az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg.

Idén is műsorral egybekötött közös kegyeleti megemlékezést tartanak a két leglátogatottabb temetőben: kedden 17 órától az Új köztemető szóróparcellájánál, szerdán szintén 17 órától a Farkasréti temetőben, a ravatalozó előtti téren. Az Óbudai temetőben pedig szerdán 16 órától közös mécsesgyújtással teremtenek lehetőséget az együttes emlékezésre.

Kitértek arra is, hogy a Farkasréti temetőben, az Óbudai temetőben és az Új köztemetőben a halottak napi időszakban is lehetőséget biztosítanak a lejárt sírhelyek részletre történő újraváltására.

A Budapesti Közművek idén is megerősített járőrszolgálattal és a kerületi rendőrkapitányságokkal együttműködve vigyáz a temetők és a látogatók biztonságára – áll a közleményben.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...