Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 25 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 40,88 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, az ÁKK megemelt értékesítéssel 30 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 8,57 százalék volt, 22 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál de 53 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 30,90 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, 17,5 milliárd fogadott el az ÁKK. A meghirdetett mennyiség 10 milliárd forint volt. Az aukciós átlaghozam 7,65 százalék volt, 15 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 15 éves lejáratú kötvényekre 7,61 százalék volt.

A harmincéves futamidejű zöld kötvény aukcióján a meghirdetett 8 milliárd forintos összeget 3 milliárd forinttal megemelve, 11 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 14,45 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 7,67 százalék volt, 22 bázisponttal magasabb, mint az előző aukción.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...