Kövesse Facebook oldalunkat!

A Duna Takarék Bank csatlakozott az MBH Csoporthoz, a takarék ügyfeleinek a változás miatt nincs teendőjük – közölte az MBH Bank Nyrt. pénteken az MTI-vel.

Közleményében a pénzintézet ismerteti: lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46 százalékos közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46 százalékos közvetlen tulajdonát képezi. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, pénteken sikeresen megvalósult.
Tavalyi beszámolója alapján a Duna Takarék Bank a korábbi takarékszövetkezeti összeolvadásból kimaradt Duna Takarékszövetkezetből jött létre, 2,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta az előző évet. A pénzintézet 128,3 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 7,2 milliárd forintos saját tőkével és 14 fiókkal rendelkezett.

A Duna Takarék Bank mostantól az MBH Csoport részeként, de önállóan, saját márkanév alatt működik tovább – jelezte az új tulajdonos.

A közlemény idézi Egerszegi Ádámot, az MBH Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: a Duna Takarék Bank kifejezetten erős betét- és hitelportfóliója, illetve meglévő fiókhálózata szervesen illeszkedik az MBH Bank növekedési stratégiájába.

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete, amely csaknem kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 480 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány több mint 6200 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot. Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...