Kövesse Facebook oldalunkat!

A lakásbérleti díjak országos átlagban 0,9, Budapesten 0,8 százalékkal nőttek márciusban havi összehasonlításban, ez lassulás a februári 1,8 és 1,4 százalékos ütemhez képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

Az ingatlanhirdetési portál által pénteken az MTI-nek eljutatott közlemény idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, aki elmondta: éves szinten még mindig két számjegyű a növekedés: országosan 18 százalékos, Budapesten pedig 19 százalékos bérletidíj-emelkedés volt márciusban.

Az albérletpiacon a nagyvárosok vannak a fókuszban, a kiadásra kínált lakások 56 százaléka Budapesten, 28 százaléka pedig a megyei jogú városokban található – tette hozzá a szakértő.

Az ingatlan.com elemzésében arra is kitért, hogy április végén Budapesten 220 ezer forintos bérleti díjat mértek, ami 10 ezer forinttal haladja meg a március végi szintet. A legdrágább városrész továbbra is az V. kerület 320 ezer forintos átlaggal, amit a II. kerület követ 300 ezer forinttal. A rangsorban a harmadik helyen holtversenyben van az I., a VI. és a XII. kerület egyaránt 250 ezer forintos átlagos lakbérrel. A legolcsóbban havi 134-140 ezer forintért a XVII., a XX. és XXIII. kerületben vehetnek ki lakást a bérlőjelöltek.

A vármegyeszékhelyek közül április végén Miskolcon, Debrecenben és Szegeden volt a legjelentősebb kínálat albérletekből. Míg a borsodi vármegyeszékhelyen 100 ezer forint az átlagos bérleti díj, a debreceni lakások 150 ezer forintért, a szegediek pedig 125 ezer forintért vehetők ki. A legdrágább vármegyeszékhely továbbra is Veszprém 182 ezer forintot meghaladó összeggel, a legolcsóbb lakások pedig a salgótarjániak, ezek 90 ezres átlaggal szerepelnek a kínálatban – olvasható az ingatlan.com közleményében.

Nyitókép: Biztosító Magazin.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...