Kövesse Facebook oldalunkat!

A gomolyfelhős, napos időt követően éjszakára a legtöbb helyen túlnyomóan derült lesz az ég, de a Dunántúlon és a Dél-Alföldön gyengén vagy közepesen felhős idő várható, csapadék kialakulása azonban nem valószínű. Hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, emellett a déli óráktól gomolyfelhők is növekednek, de összességében több órára kisüt a nap.

A nap második felében a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, akkor a délnyugati területekre besodródhat egy-egy zápor, zivatar. Az északnyugati szél a középső tájakon időnként megerősödik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Hétfőn egyre nagyobb területen délire, délkeletire fordul a szél, amelyet élénk lökések kísérnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 15 fok között alakul, de a derült, fagyzugos tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 28 fok között valószínű.

A Kárpát-medence időjárását anticiklon, és annak a peremén érkező hideg és száraz légtömeg alakítja, de hétfő délutántól egyre inkább ciklon előoldalára kerülünk, és melegebb levegő érkezik fölénk.

Időjárási helyzet Európában

  • Izland felett és a Brit-szigetek térségében többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amely miatt arrafelé változékony, gyakran csapadékos az idő, de jelentős mennyiségű csapadékról nem érkezik jelentés.
  • Ugyancsak ciklon örvénylik Portugália felett, amely az Ibériai-félsziget nyugati és északi részén okoz esőt. Ugyanakkor a félsziget délkeleti tájain továbbra is kánikula van, helyenként 40 fok feletti csúcshőmérséklettel.
  • A Kelet-európai-síkság felett szintén sokfelé esik az eső, nagyobb területen is előfordul 20-30 milliméternyi mennyiség. Ezt az Emmelinde névre keresztelt ciklon okozza, amelynek középpontja a Fekete-tengertől északra található. Ennek a hátoldalán hideg és száraz légtömeg áramlik be Közép-Európába, amely miatt itt nincsenek kiterjedt felhő- és csapadékrendszerek, de helyenként kialakulnak záporok, zivatarok. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...