Kövesse Facebook oldalunkat!

Érvénybe lépett a páneurópai magánnyugdíj-termékről szóló egységes, európai uniós magánnyugdíj-szabályokra vonatkozó rendelet,  az új szabályok segítségével könnyebbé válik majd a nyugdíjas évekre való takarékoskodás – közölte az Európai Bizottság.

A rendelet célja, hogy hozzájáruljon a magánnyugdíjak belső piacának kiépítéséhez, javítsa a szolgáltatók lehetőségeit a magánnyugdíj-termékek határokon átnyúló biztosítására, és versenyképes alternatívát nyújtson a fogyasztók számára a nyugdíjcélú megtakarításhoz.

Az Európában mindenütt azonos feltételek mellett elérhető és egységes jellemzőkkel rendelkező magánnyugdíj-csomagot az értékesítési helytől függetlenül uniószerte működő szolgáltatók széles köre – például biztosítók, bankok, foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények, befektetési vállalkozások és eszközkezelők – kínálhatja.

  • A rendelet szerint az ügyfelek számára a szolgáltatók nagyobb választékot kínálnak, a szigorú tájékoztatási követelmények és értékesítési szabályok pedig az online forgalmazás esetén is segítséget jelentenek.
  • Az új termék átvihető egy másik tagállamba, magas szintű fogyasztóvédelmet biztosít a megtakarítóknak, akiknek joguk van ahhoz, hogy – maximált költségek mellett – ötévente szolgáltatót váltsanak belföldön és határokon átnyúló módon egyaránt.
  • A szolgáltatók és a megtakarítók számára emellett különböző kifizetési lehetőségek állnak rendelkezésre a termék élettartamának lejártakor – közölték.

A tervek szerint az új termék segíteni fogja az Európai Bizottság tőkepiaci unió létrehozására irányuló terveit azáltal, hogy több megtakarítást irányít a hosszú távú uniós beruházások felé, valamint lehetővé teszi, hogy a fogyasztók önkéntesen kiegészíthessék nyugdíjcélú megtakarításaikat és kihasználhassák a benne rejlő előnyöket – tették hozzá.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...