Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka a gomolyfelhők feloszlását követően mindenütt derült időre számíthatunk. Szombaton is sok lesz a napsütés, amely mellett nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti harmadban képződhetnek gomolyfelhők. Szombaton este az északkeleti megyék fölé szakadozott felhőzet is besodródhat. Csapadék továbbra sem lesz.

Az északi szelet a Tiszántúlon, szombaton a nyugati, északnyugati szelet már nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között valószínű, de a fagyzugokban ennél alacsonyabb, a magasabban fekvő vidékeken, a nagyobb városok belsejében, illetve a vízpartok mentén ennél magasabb értékeket is mérhetnek.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Egyelőre nem sokat változott az időjárási helyzet kontinensünkön. A szárazföld nagyobb részén változatlanul egy hatalmas kiterjedésű magasnyomás a meghatározó, sokfelé felhőtlen az ég. Ciklonok, légköri frontok továbbra is Európa peremterületei – az Ibériai-félsziget, Skandinávia – fölött mozognak, s okoznak csapadékot: általában eső, zápor a jellemző, de az északi országokban havazást is jelentenek.

Szintén előfordul hóesés helyenként a Keleti-Kárpátokban, illetve attól keletre is egy magassági hidegcsepp hatására. A Skandináv-félszigeten kimélyülő ciklon frontjai a következő 24-36 órában markáns változást indítanak el Európa légkörzésében: megindulnak délkelet felé, és mögöttük hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik a szárazföld északkeleti részei fölé.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...