Kövesse Facebook oldalunkat!

Jelentős bővülés előtt állhat a belföldi faktoringpiac, a növekedési kilátások felülmúlják minden más pénzügyi terület lehetőségeit – közölte a BÁV Faktor Pénzügyi Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A faktoringcég az elmúlt másfél-két év piaci tapasztalataira alapozza várakozásait

A közlemény szerint a faktorálást, vagyis a követelések átvételét felértékeli, hogy egyre gyakoribb a hosszú, akár 90 napos fizetési határidő.

Sok vállalkozásnak okoz gondot, ha csak hónapok múlva kapja meg a pénzét, ezért faktoringcégeknek adják el a számláikat.

– írták.

A fellendülést a Magyar Faktoring Szövetség beszámolója is igazolja. Az utolsó, 2021 harmadik negyedévét összesítő adatok szerint a belföldi faktoringforgalom 12 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, megközelítve a 2590 milliárd forintot.

2020-ban még az egész éves forgalom volt 3226 milliárd forint, és már ez is 23 százalékkal meghaladta a 2019-es összeget.

A közlemény szerint a bővülési lehetőséget ügyfélbarát termékfejlesztésekkel lehet kihasználni. A BÁV Faktor például a teljes faktorálási folyamatra kiterjedő, online ügyintézési megoldást vezetett be, így arra számít, hogy a növekedési folyamat élére kerülhet. A forgalom az idén 50 százalékkal is emelkedhet – tették hozzá az MTI kérdésére.

A BÁV Faktor Pénzügyi Zrt. Magyarország legnagyobb bankfüggetlen faktorcégeként mutatkozik be a honlapján. Utolsó, 2020-as beszámolójuk szerint 207 millió forinttal majdnem megkétszerezték az éves eredményüket, ugyanis 2019-ben még alig 107,5 millió forint volt a nyereség. 2018-ban még nem érték el a 92 millió forintot, 2016-ban pedig még csak 66 millió forintnál tartottak.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...