Kövesse Facebook oldalunkat!

Használt autót venni mindig rizikó, ezt hivatott csökkenteni, hogy a Használtautó.hu hirdetéseinél néhány kattintással lekérdezhető a CarVertical által szolgáltatott járműtörténeti információ.

Nem vitás, hogy rizikó a használtautó-vásárlás, ugyanakkor messze nem csak a vak szerencsében bízhatunk akkor, amikor nem új, ám megfizethetőbb autót vásárolunk. Magyarország legnagyobb (a legtöbb hirdetését kínáló) autóhirdetési oldala, a Használtautó.hu és az autótörténeti riportokat szolgáltató carVertical eltökélt szándéka, hogy a tájékozódást, így a rizikó csökkentését segítése. A két cég együttműködése átláthatóbbá teszi a használt autók piacát és az áhított nyugalmat hozza el a használt autók vásárlói számára is.

A két szolgáltató együttműködése nem újdonság

A Használtautó és a carVertical már 3 éve folyamatos együttműködésben dolgozik. Ahogy arra a carVertical adatszolgáltató cég vezérigazgatója, Rokas Medonis felhívja a figyelmet, a magyar Használtautó.hu az egyik első stratégiai partner volt a vállalkozás számára, amivel Közép-Európában megvetette a lábát.

A CarVertical működésének már korai szakaszában partnerek lettünk a Használtautóval. Örülünk, hogy ez az autóhirdetési oldal hitt abban az értékben, amelyet a carVertical jelentések hoznak a használt autók piacán. Segítenek küldetésünk teljesítésében, ami a használt autók vásárlóinak védelme a becsapástól, és alkualap biztosítása az ártárgyalás során.

– mondja Rokas Medonis, a carVertical vezérigazgatója.

Rokas Medonis, a carVertical vezérigazgatója.

Idővel mindkét cég további hangsúlyos lépéseket tett, hogy hangsúlyozzák hozzájárulásukat az átláthatóság és a bizalom kiépítéséhez a használt autók piacán.

A Használtautó.hu például kötelezővé tette az adatok lekérdezését lehetővé tevő alvázszám megadását a hirdetésekhez.

  • Fontos ez, hiszen a carVertical adatai szerint Magyarországon 14,1 százalék a visszatekert kilométerórájú autók aránya, miközben több mint minden második használt jármű (58,2 százalék) vett már részt korábban kisebb vagy nagyobb balesetben.
  • Ez persze csöppet sem meglepő a már csaknem 15 éves átlagéletkor mellett.

A kilométeróra-csalások elsődleges forrása

A használtautó-vásárlók számára azonban nem is a helyi piac, a magyarországi első forgalomba helyezésű autók csoportja jelenti a legnagyobb kockázatot. A határokon átnyúló autókereskedelem Európában súlyos problémákkal küzd, és ez a kilométeróra-csalások elsődleges forrása.

Kényelem a megfelelő helyen A járműmúlt lekérdezését a Használtautó.hu hirdetései mellől is kínáló carVertical több mint 600 különböző nemzetközi forrásból gyűjtött autótörténeti bejegyzésekkel építi fel jelentéseit. A Használtautó.hu és a független adatszolgáltató cég közötti szinergia végre elhozhatja a vásárlók számára a régóta várt nyugalmat, lehetővé téve számukra, hogy következő járművük kiválasztáskor a legkényelmesebb módon ismerjék meg az adott autót.

Ennek az együttműködésnek a fő előnye, hogy a használtautó-vásárlók kényelmét szolgálja. Az őket érdeklő autó előéletét pontosan ott tudják ellenőrizni, ahol az ajánlatokat látják. Az integráció segít elkülöníteni a vonzó ajánlatokat a csalóktól. Minden használt autónak megvan a maga ismeretlen története, és fontos tisztázni néhány tényt, mielőtt kezet fogunk.

– nyilatkozta Palocsay Géza, a Használtautó.hu oldalt üzemeltető Adevinta CMH Kft. ügyvezetője.

Palocsay Géza, a Használtautó.hu oldalt üzemeltető Adevinta CMH Kft. ügyvezetője.

Számos előnyt jelent a vásárlóknak, ha ismerik megvásárlandó autójuk előéletét:

  • Először is elkerülhetik a rosszul karbantartott járműveket. Ha az autó kilométeróráját visszatekerték, az az elmaradt karbantartások miatt pénzügyi rémálommá válhat az új tulajdonos számára.
  • Sőt, az autó előélete jó pozíciót jelenthet az ártárgyalások során. Ha ugyanis a vevő olyan tényeket tud, amelyeket az eladó nem akar elárulni, komoly összegeket is lealkudhat.
  • A súlyos károk sokszor néhány olcsó javítással leplezhetők, ami ahhoz vezethet, hogy az autó nem lesz biztonságos a közlekedésben, és a nem megfelelő javítás természetesen befolyásolhatja az adott jármű megbízhatóságát is.

Nem csak a vevőket, a tisztességes eladókat is segíteni kívánják!

Az “eladók és a vevők közötti információk egyenlőtlensége”, magyarán az autók múltjának esetleges elhallgatása bizalmatlanságot kelt a használt autók piacával szemben. Ráadásul az ezen a piacon működő tisztességes vállalkozások is megsínylik ezt, hiszen a vevők sokszor az egész szektorral szemben bizalmatlanok.

Célunk, hogy megkönnyítsük azoknak az életét, akik becsületesek és sokat tesznek hírnevükért.

– mondta el Palocsay Géza.

Az autó előéletének ellenőrzése egyre inkább a hagyományos vásárlási folyamat szerves részévé válik. Az ilyen szolgáltatások széles körben elterjedtek az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában. Ahogy arra Palocsay Géza is felhívja a figyelmet, nem csoda, hogy a magyar autóvásárlók körében is egyre elterjedtebbek lesznek.

A carVertical és a Használtautó.hu együttműködése még további lehetőségeket tartogat

Az adatszolgáltató a legnagyobb magyar autókereskedési platformot olyan adatokkal látja el, amelyek segítségével az autóhirdetések még jobban kereshetők és jobban optimalizáltak lesznek az ügyfelek és a vállalkozások számára.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...