Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Erste Bank hitelkártyával vagy folyószámla-hitelkerettel rendelkező ügyfelei elsősorban olyan nagy értékű termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak részletre bankkártyájukkal, amelyeknél az áruhitel eddig is megszokott volt, ugyanakkor már az olyan mindennapi esetekben is igénybe veszik a Mastercard Részletfizetést, mint amilyen egy havi nagybevásárlás, vagy egy nagyobb összegű tankolás a benzinkúton. Az ügyfelek a boltokban a POS terminálon, és a webáruházakban online is választhatják a fizetendő összeg fix részletekben történő kiegyenlítését.

Az Erste Bank tapasztalatai szerint a kártyabirtokosok elsősorban az elektronikai- és számítástechnikai termékek vásárlásánál használják a Mastercard Részletfizetést, amely a banknál Azonnali Könnyített Törlesztés néven érhető el. Az elektronikai szakboltok esetében a tranzakciók átlagos értéke meghaladja a 226 ezer forintot. Az első öt helyen találjuk még a barkácsáruházakat (196 ezer forint), a lakberendezéssel és az otthon szépítésével kapcsolatos, valamint az utazáshoz kötődő költéseket (175-175 ezer forint), illetve a ruházati és divatcikkek vásárlását (107 ezer forint). Emellett az ügyfelek mind gyakrabban használják a részletfizetést egyéb, nagy összegű költéseknél is, például egy jelentős összegű, havi bevásárláskor, egészségügyi vizsgálatok és kezelések esetében, valamint a benzinkúton.

Az Erste ügyfelei 2020. október óta fizethetnek részletre hitelkártyájukkal, novemberben pedig, a világon először a betéti kártyáknál is elérhetővé vált a Mastercard Részletfizetés. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a részletfizetést leginkább az 50-200 ezer forint közötti összegsávban választják az ügyfelek, és jellemzően olyan esetekben, amikor a vásárláshoz kapcsolódó egyéb kölcsönre nincs lehetőség, vagy az túl sok ügyintézéssel járna. Az átlagos tranzakciós összeg 81 ezer forint, ezen belül a hitelkártyák esetében csaknem 86 ezer forint, míg a betéti kártyáknál 59 ezer forint. A legnagyobb összegű Mastercard Részletfizetés 1 millió 90 ezer forint volt, és egy hitelkártyához kapcsolódott.

Az Erste Bank Azonnali Könnyített Törlesztésnek nevezett szolgáltatásával ügyfeleink már a vásárlás pillanatában dönthetnek arról, hogy részletekben vagy egészben szeretnék visszafizetni vásárlásukat. Ezzel együtt olyan hétköznapi helyzetekre nyújthat megoldást, mint egy új háztartási gép vásárlása vagy akár egy nagyobb fogászati beavatkozás.

– hangsúlyozta Annus Norbert, az Erste Bank Kártya és Fogyasztási Hitelek Igazgatóság vezetője.

Óriási a piaci verseny a pénzügyi digitalizáció minden területén, és fontos, hogy ebben a bankok is versenyképesek maradjanak. A Mastercard Részletfizetés szolgáltatása éppen ebben segíti a partnereket, hiszen végre búcsút inthetünk a hosszas banki ügyintézésnek, várakozásnak és a papírhegyeknek, e helyett néhány gombnyomással már meg is vehetjük az áhított terméket. Sok esetben ráadásul olyan üzletekben és szolgáltatások esetén élhetünk ezzel, ahol korábban nem volt elérhető klasszikus áruhitel.

– mondta Pagonyi Adrienn a Mastercard részletfizetési megoldásokért felelős vezetője.

Az Azonnali Könnyített Törlesztés a Mastercard hitelkártyával rendelkező Erste-ügyfelek számára érhető el, míg a Mastercard és Maestro betéti kártyáknál a szolgáltatást azok igényelhetik, akiknek van folyószámla-hitelkeretük, hiszen a részletfizetést ez utóbbi terhére tudják igénybe venni. Az ügyfelek a szolgáltatás aktiválását kérhetik bankfiókban, az internetbanki szolgáltatáson keresztül és a TeleBank segítségével is. Ezt követően a 20 ezer forint feletti vásárlásoknál a kártyás tranzakció elindítását követően megjelenik a kérdés, részletekben vagy egyben szeretnének fizetni? Ez a beállítás később bármikor módosítható bankfiókban, vagy TeleBankon keresztül. Az ügyfél kérheti, hogy a szolgáltatás elérhető legyen minden kártyabirtokos számára az adott számla esetében, vagy csak az ő számára, illetve azt is, hogy a rendszer egyáltalán ne ajánljon fel ilyen részletfizetési lehetőséget. A vásárlás közben igényelt Azonnali Könnyített Törlesztés mind az internetbanki szolgáltatáson, mind a bankszámlakivonaton nyomon követhető. Amennyiben az ügyfél meggondolná magát, akkor lehetősége van részben vagy egy összegben előtörleszteni.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...