Kövesse Facebook oldalunkat!

Éppen egy héttel ezelőtt, október hatodikán – magyar idő szerint – az esti órákban elérhetetlenné vált a világ első számú közösségi média platformja, a Facebook, ez volt az egyik leghosszabb leállás a rendszer történetében. Annak ellenére, hogy informatikai szakértők tucatjai mondtak véleményt azzal kapcsolatban, hogy mi lehetett a hiba oka, a hétköznapi felhasználókat valószínűleg ez cseppet sem elégítette ki – már ha egyáltalán értettek egy kukkot is a magyarázatokból. A hibát persze később kijavították, azóta pedig mintha mi sem történt volna. Vagy mégis?

Nem megy a Facebook. Nem megy a Facebook?

Sokan eleinte észre sem vették, hogy megállt a rendszer, ahogy viszont telt-múlt az idő egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy komoly gondok lehetnek. A kiesést tetézte, hogy nem csak a Facebook térdelt le a rendszerhiba miatt, hanem a cégcsoport által korábban akvírált olyan népszerű platformok is mint, az Instagram vagy a WhatsApp.

Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook alkalmazás elérésével.

– közölte dodonai rövidséggel a közösségi média szolgáltató a konkurens platformon, a Twitteren.

KORÁBBAN ÍRTUK

A nagy lerohadás: A Facebook hétfő délután 6-kor globálisan elérhetetlenné vált

Amerikai idő szerint hétfőn délben globálisan elérhetetlenné vált a Facebook közösségi oldal és az óriásvállalat tulajdonában lévő egyéb platformok, mint az Instagram és a WhatsApp - számolt be az amerikai sajtó.

Duna House Prime: Felpörgött a kereslet a luxusingatlanokra

Sokmilliós négyzetméterár, egyedi árképzés és fokozódó kereslet jellemzi a luxuslakások piacát, ahol már milliárdos ügyletek születésére is van példa - írta a Világgazdaság.

A hibák sora azonban itt nem ért véget, mivel a mennykő olyan elemi erővel csapott le a tech cégre, hogy a hogy az alkalmazottak által használt belső rendszereik is összeomlottak – na, akkor igyunk egy kávét. Mire ide eljutottunk, már több cikk, blogbejegyzés is hosszasan taglalta a kiesését.
Kiesett pár csontváz a gardróbból…

A Facebook összeomlását sokan összefüggésbe hozták Frances Haugen (a vállalat korábbi termékmenedzsere) által az amerikai sajtó részére átadott belső dokumentumokkal. A kiszivárgott anyagokban ugyanis fehéren-feketén benne volt, hogy a Facebook „kissé káros” lehet az egészségünkre; főleg a fiatalokéra.

Az Instagram pedig a fiatal lányok önképével kapcsolatosan okozhat problémákat.

– állította Frances Haugen.

Ugye azért szeretsz? Én? Soha!

Haugen azt is állított a, hogy a Facebook saját kutatása szerint a médiaóriás fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet – nem csoda hát, hogy annyian gyűlölik egymást a „nem való” – virtuális – világban. Gondoljunk csak a közlegő választásokra, vagy más érzékeny témákra.

KORÁBBAN ÍRTUK

Gyerekekre ártalmas: Bajban a Facebook, kiderültek Zuckerberg disznóságai

A Facebook és a tulajdonában lévő platformok ártanak a gyerekeknek, és elősegítik a társadalom polarizációját az Egyesült Államokban, a cég vezetői pedig nem hajlandók változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben

Lépésről-lépésre: A Hungarikum Alkusz ismét rangos díjat nyert

Az üzleti kategóriában immáron ötszörös MagyarBrands díj tulajdonosa lett Keszthelyi Erik tanácsadó cége, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.

Ha a Facebook nem úgy működne, mint ahogyan ma működik, könnyen kiderülhetne, hogy

Bennünk, emberekben sokkal kevesebb a különbség és sokkal több a hasonlóság, mint azt elsőre gondolnánk.

Egyre gyengébb a demokrácia

Ezzel szemben a “Facebook és a tulajdonában lévő platformok ártanak a gyerekeknek, és elősegítik a társadalom polarizációját az Egyesült Államokban, a cég vezetői pedig nem hajlandók változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben” – fogalmazott – Frances Haugen, majd hozzátette, hogy a félretájékoztatás és az online felületeken észlelet gyűlöletkeltés miatt a Facebook és platformjai gyengítik a demokráciát.
A Facebook később úgy reagált az elhangzottakra, hogy Haugen állításait félrevezetőnek minősítette. Azt is hangsúlyozták: nincs bizonyíték arra a feltevésre, hogy ők lennének a társadalmi polarizáció elsődleges okai.

A következő hetekben valószínűleg további fejlemények várhatók a Facebook ügyben.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...