Kövesse Facebook oldalunkat!

Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kiderül az ég, de a középső és a keleti országrészben reggelig felhősebb idő várható. Csütörtökön napközben főként a Tiszántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, máshol csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést.

Több hullámban számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelynek súlypontja egyre keletebbre helyeződik: estétől főként a középső országrészben, csütörtökön pedig már egyre inkább a keleti megyékben várható zápor, zivatar, amelyeket néhol akár jégeső, viharos erejű szél, illetve felhőszakadás is kísérhet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23 fok között alakul, nyugaton számíthatunk az alacsonyabb, keleten pedig a magasabb értékekre.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 27 és 33 fok között várható.

Csütörtök estig a Kárpát-medencén is átvonul a front, és csütörtökre már országszerte mérséklődik a meleg.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk keleti felén, valamint az Atlanti-óceán partvidékén magasnyomás alakítja az időjárást, de a mediterrán térségben és Skandináviában is anticiklonális hatások érvényesülnek. Ezeken a helyeken tehát napos idő a jellemző, csapadék csak elvétve, leginkább Észak-Európában fordul elő.
  • Ezzel szemben a Benelux-államok felett sekély ciklon örvénylik, amelynek hullámzó hidegfrontja Lengyelország irányába, az Alpokon át Olaszország felé húzódik. E ciklon területén már jóval több a felhő, és több helyen fordul elő zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás és jégeső is kialakul, Észak-Olaszországban és Svájcban 80-100 mm csapadékmennyiséget regisztráltak. A front hőmérsékleti választóvonal is, attól keletre 30, 37 fokot mérnek, míg a hidegebb oldalán jóval 30 fok alatt alakul a csúcsérték. 
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...