Kövesse Facebook oldalunkat!

Az utolsó júniusi hétvége után majdnem 600, összesen 1 milliárd forint értékű kárbejelentést fogadott a Groupama – közölte a biztosítótársaság az MTI-vel csütörtökön.

A károkat elsősorban jégeső és vihar okozta az ültetvényekben. A legtöbb kár Somogy és Baranya megyében keletkezett, némelyik gazdaságban akár 100 millió forintnál is jelentősebb. Az időjárás Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyét sem kímélte, és nem csak a vetésterületek, hanem mezőgazdasági épületek és munkagépek is károsodtak – írták.

A nyári betakarítású növények kapcsán érkezett bejelentések több mint 80 százalékát már szemlézték, és elkezdődött a kifizetés, valamint az őszi betakarítású vetésterületek szemléje is.

A közlemény szerint a bejelentésekből egyértelmű, hogy a szélsőséges időjárás évről évre egyre több kárt okoz. A Groupama gyors kárrendezést ígér, a termelőknek ezért – mint írták – nem kell félbehagyniuk a nyári munkákat.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...