Kövesse Facebook oldalunkat!

Az elmúlt közel másfél év alatt sokat fordult velünk a világ, felértékelődött az egészségünk, de leginkább annak hosszútávú megőrzése. Egy egészségpénztár küldetése, pedig mi más is lehetne mint, hogy támogassa a pénztártagok egészségjavító-egészségmegőrző törekvéseit. Allianz Egészség- és Önsegélyező Pénztárnak már több mint nyolcezer szerződött partnere van országszerte, így a szolgáltatások széles körét tudja nyújtani azoknak, akik tagként csatlakoznak. A pénztári befizetések után adókedvezményt is kaphatunk, igy nagyvállalatok, KKV-k, de akár egyéni vállalkozások számára is okos döntés lehet egy egészség- és önsegélyező pénztárt pénzügyi partnerként választani. Tóth Balázzsal, az idén 25 éves Allianz Pénztárak Igazgatótanácsának elnökével beszélgetünk a pénztártagság előnyeiről.

Milyen szolgáltatásokra számíthatnak azok, akik az Allianz megoldásait választják az öngondoskodáshoz?

Az Allianz Pénztárak  egészségügyi szolgáltatásaikat az Allianz Egészség- és Önsegélyező Pénztáron keresztül nyújtják. Az egészségpénztárnak az a küldetése, hogy a különféle egészségmegőrző, egészségjavító szolgáltatások széles körét nyújtsa és ezáltal járuljon hozzá a pénztártagok egészségügyi helyzetének minél kedvezőbb alakulásához. Ennek érdekében folyamatosan növeljük a szerződött szolgáltatók számát, hogy a pénztártagok minél több partnerünk termékét, egészségügyi szolgáltatását finanszírozhassák egészségpénztári megtakarításaikból – akár az Allianz Egészségkártya használatán keresztül.

Milyen egészségügyi szolgáltatókkal dolgoznak együtt?

Szerződött partnereink száma 8.013, az Allianz Egészségkártyával pedig egészen pontosan 6.038 szolgáltató partnerünknél tudnak pénztártagjaink fizetni. Szolgáltatói partnereink között gyógyszertárak, magán egészségügyi szolgáltatók (pl. szakorvosi ellátást, magánkórházi ellátást nyújtó szolgáltatók), optikák, gyógyászati segédeszköz-forgalmazók, sporteszköz-forgalmazók is megtalálhatóak az ország egész területéről.

Mi a különbség az önsegélyező pénztári szolgáltatás és az egészségpénztári szolgáltatás között?

Pénztártagjaink az egészségpénztári szolgáltatásokon felül igénybe vehetnek önsegélyező ellátásokat is. Megtakarításukat felhasználhatják olyan kevésbé ismert célokra is, mint például: gyermek születésével kapcsolatos ellátások kiegészítésére, lakáscélú jelzáloghitel törlesztés kiegészítésére, beiskolázási költségek utólagos elszámolására, vagy álláskeresési ellátás kiegészítésére.

Itt hívnám fel a figyelmet, hogy tagjaink számára már elérhető az Allianz EgészségMentor Start egészségbiztosítás is, ami az Allianz Hungária Zrt. és az Allianz Egészség- és Önsegélyező Pénztár közösen kialakított egészségbiztosítása, e szolgáltatás erőssége, hogy négy komoly pilléren alapul, ezek:

Kritikus betegségek, diagnosztikai és laboratóriumi vizsgálatok, nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok és egynapos sebészet.

– hívja fel a figyelmet Tóth Balázs.

Milyen cafeteria, illetve egyéb megoldásokat kínálnak cégeknek, illetve KKV-knak?

Az Allianz Cafeteria All-in program keretében nyújtott pénztári szolgáltatásokon keresztül a munkáltatói partnerek – így a KKV-k is – széles körű szociális hálót tudnak munkavállalóik részére biztosítani.

  • Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulással minden munkáltató foglalkoztatott létszámtól és piaci szegmenstől függetlenül felelősségteljesen előtakarékoskodással készítheti fel munkavállalóit a kiegyensúlyozott nyugdíjas évekre.
  • Önkéntes egészségpénztári hozzájárulással pedig a munkavállalóik által észszerűen felhasználható rendszeres juttatást adhat.

Mit tegyen konkrétan egy KKV, illetve egy egyéni vállalkozó, ha csatlakozni szeretne az Allianz Pénztárakhoz?

Önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulás nyújtásához a munkáltatónak szerződést kell kötnie a pénztárral, amely kiterjed a pénztári megtakarítást választó munkavállalói körre.

A tagdíj hozzájárulás összege tetszőlegesen, rugalmasan igazítható a munkáltatók saját cafeteria rendszeréhez.

– hangsúlyozza Tóth Balázs.

További támogatási lehetőség rejlik minden munkáltató számára az egyszeri vagy rendszeres adományok juttatásában, mely differenciáltan nyújtható a munkáltató által meghatározott egyes munkavállalói csoportok számára.

Milyen adóvonzata van az egyes cafeteria elemeknek? Milyen adókedvezményeket lehet lehívni a befizetések után?

A munkáltatói hozzájárulás és a támogatói adomány adóvonzata megegyezik a munkabér adóterheivel. A pénztártagok egyébként minden esetben – így a munkavállalók egyéni befizetései után, a munkáltatók által részben, vagy egészben átvállalt tagdíj hozzájárulás, illetve a támogatói adomány befizetések után is – jelentős SZJA kedvezményt vehetnek igénybe:

Az SZJA kedvezmény mértéke 20 százalék, de maximum 150 ezer forint éves szinten, mely így az egyéni számlájukat tovább gyarapítja.

– magyarázza Tóth Balázs.

Az adókedvezmény mértéke az igénybe vehető szolgáltatások köre független a munkavállalói létszámtól, így nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozások számára egyaránt megfelelő döntés Allianz Pénztárakat pénzügyi partnerként választani.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...