Kövesse Facebook oldalunkat!

A Duna House holding 2020-ban konszolidált adatok szerint 9,2 milliárd forint bevételt ért el az előző évi 8,1 milliárd forint után, adózott eredménye 1,3 milliárd forintot tett ki, ami mintegy 300 millió forinttal több az egy évvel korábbinál – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett éves jelentésében.

A beszámoló szerint a társaság működési költsége tavaly 7,8 milliárd forintot tett ki az előző évi 6,7 milliárd forinttal szemben.

A Duna House 2020. szeptember 2-án „Duna House NKP Kötvény 2030/I” elnevezéssel összesen 6,6 milliárd forint névértékben kötvényt bocsátott ki. A kötvények átlagos kibocsátási értéke a névérték 104,6955 százaléka. A kötvények kamatozása fix, a kupon mértéke 3 százalék, a futamidő 10 év. A kibocsátás során kialakult átlaghozam 2,3477 százalék volt, a kibocsátás teljes bevétele 6,9 milliárd forint.

A kibocsátásból a társaság refinanszírozza a nem projektfinanszírozás célú hiteleit és további akvizíciókat tervez.

A Duna House részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény árfolyama pénteken 430 forint volt, a papír történelmi minimuma 256 forintot, maximuma 450 forintot ért el.

Nyitókép: Biztosító Magazin / Kocsis Ferenc Árpád

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...