Kövesse Facebook oldalunkat!

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága nem javasolja osztalék kifizetését a 2020-as üzleti év után – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzé tett közgyűlési dokumentumokban.

A meghívó szerint 2021. április 19-re kitűzött éves rendes közgyűlés elmarad, a napirendi pontokról igazgatósági hatáskörben döntenek a koronavírus-járvány miatti rendkívüli kormányzati intézkedésekkel összhangban – derül ki a közzétett dokumentumokból.

Az elfogadásra javasolt 2020. évre vonatkozó, IFRS szerinti, egyedi, nem konszolidált éves jelentés 108,773 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 718 millió adózott eredményt, 384,976 millió forint teljes átfogó jövedelmet tartalmaz 2020-ra. 2019-ben a társaság veszteséges volt, osztalékot nem fizetett.

A társaság februárban közölt gyorsjelentésében azt közölte: a CIG Pannónia csoport adózás után 735 millió forint nyereséget ért el 2020-ban az előző évi 639 millió forint veszteség után.

A teljes átfogó jövedelem 359 millió forint nyereség volt, a 2019-es 323 millió forintos veszteség után.

A társaság jelentése szerint az adózott eredmény 1,374 milliárd forintos növekedésének oka, hogy a nem-élet szegmens egyedi adózott eredménye 786 millió forint veszteség lett az egy évvel korábbi 1,299 milliárd forintos veszteséggel szemben, az élet szegmens egyedi adózott nyeresége a 2019-es 737 millió forintról 1,675 milliárd forintra nőtt.

Az élet szegmens 2019-es egyedi eredményét 1,057 milliárd forinttal rontotta a Konzum-Opus átalakulás után realizált árfolyamkülönbözet. Ennek a jelentős egyszeri tételnek a hatását figyelmen kívül hagyva az élet szegmens 118 millió forinttal alacsonyabb egyedi adózott eredményt ért el 2020-ban, mint egy évvel korábban.

Tavaly a biztosítási díjbevétel 19,319 milliárd forint volt, 3 százalékkal kevesebb az előző évinél. Az élet szegmensben az új szerzés 28 százalékkal csökkent az előző évihez képest, ez elsősorban a koronavírus-járvány hatásaival magyarázható a jelentés szerint.
Kiemelték ugyanakkor, hogy a társaság díjbevételeire a járvány nem gyakorolt jelentős hatást.

Jelezték azt is, hogy csoport gyors intézkedéseket hozott, illetve hajtott végre már tavasszal a járvány miatti rendkívüli helyzet hatásainak ellensúlyozására. Emellett közölték, hogy megkezdődött egy stratégiai munka, amely a csoport működését új dimenzióba kívánja helyezni és az új keretben nemzeti biztosítóként kívánja kihasználni a működésében rejlő növekedési potenciált.

A CIG Pannónia papírjait a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A részvény pénteken 340 forinton zárta a kereskedést, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 125, a legmagasabb 388 forint volt.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...