Kövesse Facebook oldalunkat!

Hatalmas érdeklődés mutatkozik az eladó lakások iránt már az év első napjaiban, a kínálat ezzel azonban még nem tart lépést – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. A portál forgalma rekordot döntött a héten, kedden és szerdán napi félmillió látogatást mértek, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Az adásvételekkel szorosabban együtt mozgó, telefonhívással is járó érdeklődések száma is több mint 30 százalékkal emelkedett az első héten tavalyhoz képest. 

  • Nagy az érdeklődés az eladó lakásokra a költözést, lakásvásárlást fontolgató háztartások körében. Az év első napjaiban történelmi rekordot döntött az ingatlan.com látogatottsága, több mint 30 százalékkal haladta meg a múlt év eleji – még a járvány előtti – szintet. Az eladó ingatlanok iránti érdeklődéseknél is 30 százalékos volt az éves bővülés 2021 első hetében.
  • 2021 első hetében az ingatlan.com-on feladott lakóingatlan-hirdetések száma is 6 százalékkal nőtt az előző év első napjaihoz képest, de a 2019-es szinttől viszont még 6 százalékkal elmarad.
  • A berobbanó kereslet az idén életbe lépett extra otthonteremtési támogatásoknak és kedvezményeknek köszönhető, mivel a tavalyi év utolsó hónapjaiban a legtöbb vevő elhalasztotta vásárlást.
  • Mindezzel együtt nagyobb forgalom és megfizethetőbb árak jellemezhetik az idei év lakáspiacát. Az extra támogatásokat ugyanis célzottan a saját célra vásárló családok vehetik igénybe, ráadásul a befektetők és a külföldi vevők továbbra is távol maradhatnak a piactól.
  • Fontos szerepet kapnak a lakáshitelek is, az elmúlt években a lakáshitelpiaci tortából 2-3 százalékos szeletet kihasító felújítási hiteleknél erőteljes növekedés következhet ebben az idén.

Nyitókép: unsplash.com

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...