Kövesse Facebook oldalunkat!

A három ország határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben egyaránt kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőboxnak és kerékpárszállítónak köszönhetően a háromajtós MINI Cooper mindegyik élményben tökéletes társ.

A visszaszámolás egyelőre csendben, a falak mögött zajlik, de amint ismét kinyílnak a kapuk, a természet szerelmesei százával rohamozzák meg a Boden-tó környékét. A késő-nyári szüret itt évről évre magával ragadja az ínyencségek kedvelőit, hiszen az érett szőlő és a dermesztő hőmérséklet találkozásából megszülető esszencia utánozhatatlan kulináris élményeket ígér. A gyorsan elillanó szüret idején apró teherautók hangja tölti meg a lankás dombvidék bortermelő falvai között húzódó utakat, a sűrűn ültetett szőlőtőkék között pedig speciálisan kialakított traktorok lavíroznak.

Foto: BMW / MINI.

Hasonlóképpen, a precíz irányíthatóság, az agilitás, az erőteljes motor és a lélegzetelállító teherbírás a Boden-tó partján kiránduló háromajtós MINI Coopernek is sajátja. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőbox-szal és kerékpárszállítóval a prémium kompakt modell néhány egyszerű lépésben sokoldalú szállítóautóvá varázsolható, az alapfelszereltségként 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével pedig a csomagtér alapesetben 211 literes térfogata is 731 literesre növelhető. A 320 literes tetőbox pedig még több tárolóhelyet kínál.

A zárható tetőbox fekete vagy fehér dekorációs csíkokat, illetve MINI logót viselhet, mindkét hosszanti oldalán nyitható, az eredeti MINI tartozékok részeként megrendelhető tetőcsomagtartó alternatívájaként pedig a háromajtós MINI-hez megrendelhető tetősínekre és kereszttartókra is felszerelhető.

Foto: BMW / MINI.

A típus-specifikus kerékpárszállító-előkészítés gyári opcióként érhető el a modellhez. A kerékpárszállításra használható felszerelést kifejezetten a háromajtós MINI karosszériaarányaihoz és sajátosságaihoz fejlesztették ki, amely egyszerre akár két kerékpár biztonságos szállítását is lehetővé teszi. Az opció összehajtható kialakításának köszönhetően pedig a prémium kompakt modell csomagtérajtaja is mindvégig szabadon használható marad.

Foto: BMW / MINI.

A MINI tetőbox és a MINI kerékpárszállító a márka által fémjelzett „kreatív helykihasználás” új dimenzióját váltja valóra – miközben a háromajtós MINI-t minden körülmények közepette tökéletes választássá varázsolja. A Boden-tó környékén egymást érik a túraútvonalak és a kerékpárutak, amelyek hol a vízpart mentén, hol a békés falvakon keresztül, hol pedig a gyümölcs- és szőlőültetvények sűrűjébe vezetnek. A Bodensee-Schifffahrt sűrű kompjáratai garantálják a Németország, Ausztria és Svájc közötti könnyed átjárást: a turistakompokon kerékpárok is szállíthatók, az autókat pedig a Meersburg és Konstanz, valamint Friedrichshafen és Romanshorn városok között közlekedő járműszállító járatok ingáztatják. Az ide látogató turisták így bátran összeállíthatják maguknak a tavat körülölelő felfedezőtúrát – legyen szó akár tempós gyaloglásról, kerékpározásról, pihentető ringatózásról a vízen, vagy egy kellemes parti autózásról a háromajtós MINI Cooper modellel.

Fotó: BMW / MINI.

A Boden-tó körüli kirándulások kedvelt kiindulópontja a keleti oldalon fekvő Lindau, amelynek óvárosa egy apró szigeten sétálható körbe. A kompok is innen indulnak, a kikötő bejáratában magasodó világítótorony és oroszlánszobor mögül. A keskeny utcáktól, üzletektől és kávézóktól nyüzsgő óváros 1422-ben épült, a XVI. és XVII. században is épségben megőrzött épületek pedig gondoskodnak Lindau hamisítatlan hangulatáról. A történelmi erődítmények emlékei egészen a XI. századig nyúlnak vissza, az égetett csempékkel színezett Mangturm torony pedig a kikötő végét jelöli. Az épület 1180-tól világítótoronyként működött, egészen addig, amíg számottevően magasabb utódját 1856-ban fel nem építették a kikötőben.

Fotó: BMW / MINI.

Lindau-ból a háromajtós MINI Cooper Immenstaad, Hagnau és Meersburg borvidéke felé veszi az irányt, az út pedig a hagyományokkal átitatott Friedrichshafen-en vezet keresztül. Az egykori iparvárosból 120 éven át szálltak fel a repülőgépek, amelyek történetét a minden részletre kiterjedő Zeppelin Múzeum őrzi a mai napig. A történelmi járműkülönlegességek és a modern installációk mellett a múzeum egy átfogó művészeti kollekciónak is otthont ad, a városba érkező látogatók pedig a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közötti utazást ígér a Boden-tó fölött mintegy 300 méterrel, ahonnan garantált a legjobb kilátás.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...