Kövesse Facebook oldalunkat!

A dohányzás káros hatásaira hívják fel a gyerekek és felnőttek figyelmét a novemberi Semmelweis Egészségnapon.

A Semmelweis Egyetem csütörtöki, MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint a 13-15 éves magyar fiatalok harmada próbált már valamilyen dohányterméket, 15 százalékuk rendszeresen dohányzik, 6 százalékuk elektronikus cigarettát használ.

Dombai Brigittát, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika szakorvosjelöltjét idézve azt írták: egyre nő azoknak a 13-15 éve fiataloknak a száma, akik e-cigarettával kezdik a dohányzást, pedig az ugyanúgy kialakítja a fizikai és a pszichés függőséget, és ugyanúgy károsítja a tüdőt, mint a hagyományos cigaretta.

A november 26-án tartandó egészségnapon Dombai Brigitta ezért Alternatív dohánytermékek és a tüdő címmel előadást tart többi között arról, hogy milyen betegségeket okozhat a cigaretta, milyen hatással van a magzatra a passzív dohányzás, és milyen pozitív változásokat hoz a dohányzás abbahagyása.

A szakember szerint minél fiatalabb korban kell elkezdeni az egészségfejlesztést, mert nagyon kevesen szoknak le sikeresen a dohányzásról. Előadásában ezért támpontokat is ad a szülőknek, hogyan kommunikáljanak őszintén gyerekeikkel a dohányzásról.

Az egészségnapon az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek. A részletes program és a regisztráció a www.semmelweis.hu/250/semmelweis-egeszseg-napok/asztma-allergia-covid-19-kozpontban-a-tudo-betegsegei-november-26 honlapon érhető el.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...