Kövesse Facebook oldalunkat!

A változó fátyolfelhőzet mellett gomolyfelhők képződnek. Elsősorban az Alföld középső és délkeleti részén, majd az északnyugati tájakon helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Éjszaka a délnyugati tájak kivételével megvastagszik a felhőtakaró. Elsősorban az ország északi, északkeleti felén várható eső, zápor, északnyugaton néhol zivatar.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte délnyugaton lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet. Késő délutántól észak felől fokozatosan szakadozik, majd csökken a felhőtakaró.

Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Délnyugaton főként délutántól várható csapadék, ekkor az ország nagyobb részén lassan megszűnik az eső. A változó irányú szél éjszakától északira, északkeletire fordul, és vasárnap napközben többfelé megerősödik. A zivatarban viharos széllökés is lehet.

  • A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 14 és 20 fok között alakul, de délnyugaton még 20, 26 fok valószínű.

A Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, amely mögött vasárnap jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Időjárási helyzet Európában

  • Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött egy elöregedett ciklon hatására sok a felhő, többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok alakulnak ki.
  • A Kelet-európai-síkság északi részén egy másik légörvény okoz változékony, az átlagosnál hidegebb időt. A ciklon hátoldalán sarkvidéki eredetű levegő áramlik, arrafelé havas eső, havazás is előfordul.
  • Anticiklonnak köszönhetően nyugodtabb, csendesebb az idő a Skandináv-félszigeten és Skócia térségében. 

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...