Az MKB Bank a gazdaság újraindítása érdekében tett kormányzati erőfeszítésekkel összhangban, a magyar vállalatok támogatására létrehozott finanszírozási programokon keresztül támogatja ügyfeleit.

Az április 7-i kormányzati bejelentés egyik fő célja a vállalatok finanszírozása

A kormány 2000 milliárd forint összegű kedvezményes hitellel támogatja a vállalati szektort, amelyhez több mint 500 milliárd forint értékben társul állami garancia.

A gazdaság újraindítása érdekében létrehozott programokban több, az MKB Bankkal hagyományosan együttműködő szervezet is kinyilvánította támogató szándékát, így várhatóan mind forrás, mind pedig biztosítéki oldalról is a korábbiaknál kedvezőbb feltételek mellett kerülhet sor a finanszírozásra.

A Magyar Nemzeti Bank a kormányzati támogatott hiteleken felül 1500 milliárd forint keretösszegű NHP Hajrá programot indított, amely a kis- és középvállalatok számára – akár 20 éves futamidővel – kínál minden eddiginél kedvezőbb forrás mellett különböző hitelkonstrukciókat, legfeljebb 20 milliárd forint összegben.

Április 7-én indítottuk MKB VideóBANK szolgáltatásunkat, ahol ügyfeleink videochaten keresztül tudják intézni ügyeik egy részét. Már a bejelentéskor jeleztük, hogy újabb szolgáltatások bevezetését tervezzük az MKB VideóBANK-on keresztül és örömmel jelentjük, hogy az új hitelprogramok iránt érdeklődő ügyfeleink számára hamarosan virtuális tanácsadást is fogunk biztosítani az MKB VideóBANK-on keresztül. Ezzel is segítenénk ügyfeleink mielőbbi forráshoz és tudáshoz jutását anélkül, hogy bankfiókot kelljen látogatniuk a járványhelyzet idején. A szolgáltatás elérhetőségéről külön tájékoztatást fogunk nyújtani.

– közölte Ginzer Ildikó, Üzleti Vezérigazgató-helyettes, MKB Bank Nyrt.

Az MKB Bank megteszi a kormányzati és MNB támogatott hitelprogram indulásához szükséges előkészületeket annak érdekében, hogy a mostani nehéz időszakban – az új finanszírozási lehetőségen keresztül is – segítse ügyfeleit. A Bank nyitott minden olyan új megoldásra, amely a pénzügyi stabilitás megőrzésében és az innovatív elképzelések megvalósításában támogatja a hazai vállalati szektort. Az új programok részleteinek megjelenésével párhuzamosan azonnal megkezdtük a felkészülést annak érdekében, hogy ügyfeleink minél előbb igénybe tudják venni a kedvezményes hiteleket – tette hozzá a szakember.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...