Az ország nagy részén éjszaka is derült marad az ég, de az Alföldön néhol lehetnek felhősebb körzetek. Pénteken a többórás napsütést a déli óráktól már nagyobb területen is zavarhatják gomolyfelhők, de csapadék nem várható.

Éjszaka gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Pénteken a Dunától keletre délnyugati, nyugatra már északnyugati szél várható a Kisalföldön erős lökésekkel.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között várható, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 17 fok között valószínű.

Hazánk időjárását alapvetően egy anticiklon határozza meg, de pénteken egy észak felől közelítő hidegfront is hatással lesz ránk.

KORÁBBAN ÍRTUK

Időjárási helyzet Európában

  • Magasnyomású híd húzódik az Atlanti-óceán és a Közép-Európa felett található anticiklonok között, így nagy területen eseménytelen az idő. Utóbbi térségben viszont az átlagosnál hidegebb van, sokfelé fordul elő hajnali fagy.
  • A mediterrán térségben egy hullámzó frontzóna hatására főként Spanyolországban és a Balkán-félszigeten hullott csapadék, Macedóniából, Bulgáriából, Albániából is kiadós havazásról érkeztek hírek.
  • Emellett Észak-Európában is ciklonok vonulnak kelet felé, de ezek inkább csak a norvég partvidéken okoztak vegyes csapadékot. 

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...