Kövesse Facebook oldalunkat!

Több mint nyolcszázzal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 11 591-re nőtt – közölte hétfő esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma viszont 1648-cal emelkedett az egy nappal korábbi majdnem négyezerhez képest.

Több mint felére csökkent az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma a vasárnapi 3851 és a szombati 3651 után. Jelenleg több mint 75 ezer azonosított beteget tartanak számon: több mint 27 ezren vannak kórházban, intenzíven mintegy négyezren.

Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője elmondta: március 20-án még tizenegy százalékkal emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma egyik napról a másikra, ez az utóbbi egy napban már két százalékra esett vissza. Hozzátette, ezzel együtt

az utóbbi tíz nap alatt mintegy 30 ezer volt az újonnan diagnosztizált fertőzött száma.

KORÁBBAN ÍRTUK

  • A gyógyultak száma az utóbbi egy napban 1590-nel emelkedett, ami a legtöbbnek számít a járvány február 20-i kezdete óta Olaszországban.
  • A gyógyultak összlétszáma elérte a 14 620-t.
  • Az “új” halottak száma 812 volt az egy nappal korábbi 756-hoz képest.
  • A gyógyultakat és halottakat is számolva az azonosított fertőzöttek száma elérte a 101 739-t.

A járványban elhunyt orvosok száma meghaladta a hatvanat.

A járványgörbe fokozatos lefele ívelést mutat a gócpont Lombardiában is, ahol a halottak száma egy nap alatt 458-tal nőtt a korábbi 416-hoz képest, a diagnosztizált fertőzöttek száma viszont 1154-gyel emelkedett a huszonnégy órával korábbi 1592-höz képest.
Lombardiában az egymást követő negyedik nap csökken az azonosított fertőzöttek száma. A tartományban a diagnosztizáltak száma túllépte a 42 ezret, a halottaké elérte a 6818-t.

Franco Locatelli az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) elnöke hangsúlyozta, hogy az új koronavírus-fertőzéstől leginkább sújtott, lombardiai Lodi és Bergamo város körzetében is mostanra majdnem felére esett vissza a kórházba szállított betegek száma a március eleji adatokhoz képest.

IDŐJÁRÁS

Hideg, zord időjárás várható az ország területén vasárnap estig

Eleinte csak helyenként valószínű hózápor. Estétől az ország döntő részén beborul az ég, és többfelé számítani lehet hószállingózásra, havazásra.

Lombardiából több mint kilencven beteget helyeztek már át más tartományokba vagy külföldre, például Németországba.

A polgári védelmi hatóság előrejelzései szerint a napról napra diagnosztizált betegek “lenullázódása” május első két hetében várható: úgy számolják, az első tartomány, ahol nem lesz új beteg Trentino-Alto Adige lehet május elején, az utolsó Toscana, mivel jelenleg itt a legmagasabb a diagnosztizáltak napról napra történő emelkedése. A római kormány a következő órákban jelenti be az április 3-án lejáró korlátozó intézkedések meghosszabbítását, ismét 15 vagy ennél is több nappal.

Az óvintézkedések feloldását nem úgy kell elképzelni, hogy egyszerre majd megint minden szabad lesz, a normálitásba csakis fokozatosan térhetünk vissza.

– hangoztatta az Iss elnöke. Arra utalt, hogy elsőként a termelési tevékenység működését indíthatják újra, a közösségi életet pedig továbbra is korlátozni fogják.

A polgári védelmi hatóság 400 millió eurót utalt át a helyi önkormányzatoknak azonnali élelmiszersegélyként a bevétel nélkül maradtaknak. Ebből a legtöbbet, 55 milliót Lombardia, több mint 50 milliót Campania és 43 milliót Szicília kapott.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...