Túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, majd éjszaka a Dunántúlon átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet. Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elsősorban az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve a főváros tágabb környezetében elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat.

Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás, de szombaton a zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 19 fok között valószínű.

A Kárpát-medence időjárását szombaton már egy hidegcsepp alakítja, emiatt gomolyfelhők képződnek, és elszórtan zápor, egy-egy helyen pedig akár zivatar is kialakulhat.

Időjárási helyzet Európában

  • Ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje felett, emiatt arrafelé általában sok a felhő, több helyen fordul elő eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul.
  • Kontinensünk nagyobb részén azonban nyugodt, napos, száraz idő a jellemző egy nagykiterjedésű anticiklon hatására, amely hazánktól északkeletre található.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...