Kövesse Facebook oldalunkat!

Délután nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az ország északi és keleti tájain több helyen, máshol helyenként valószínű eső, záporeső. Hétfőn jobbára erősen felhős időben lesz részünk, nagyobb felszakadozások főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő.

A reggeli, délelőtti órákban még szórványosan eshet az eső, záporeső, ezt követően viszont átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A nyugatias szél többször megerősödik, néhány helyen viharossá is fokozódik. A Délnyugat-Dunántúl lesz a legkevésbé szeles vidék.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 14 fok között várható.

Hétfő estig a Kárpát-medencében továbbra is szeles és enyhe idő várható szórványosan esővel, záporral.

Időjárási helyzet Európában

  • Anticiklon teszi kellemessé, helyenként már-már nyáriassá az időjárást a Földközi-tenger mellett. Sokat süt a nap, kevés a felhő, a hőmérséklet pedig többnyire kevéssel 20 fok alatt alakul, de a spanyol tengerparton 23, 27 fok is előfordul.
  • Ettől a térségtől északra egymást érik az időjárási frontok, és sokfelé fúj erős vagy viharos nyugatias szél.
  • Nyugat-Európában, illetve a Kelet-európai-síkságon több, másutt kevesebb felhő borítja be az eget, és szórványosan fordul elő eső.
  • Havazás csak a hegyekben, illetve Oroszország európai részének keleti felén, valamint Finnországban és Lappföldön fordul elő. Ahol havazik, ott fagypont alatt alakul a csúcshőmérséklet, de Észak-Skandináviában, ahol csupán 5 órára jön fel a nap, -10 foknál is hidegebb van, sőt a Kola-félszigeten -30 foknál nem volt “melegebb”.
  • Kontinensünk legnagyobb részén azonban a változékony idő ellenére nincs hideg, több fokkal az évszakos átlag fölött alakul a hőmérséklet, többnyire 9 és 15 fok között változik, de a Balkán-félsziget alacsonyabb helyein néhol 20 fokot is mérnek. Alapvetően nyugatról kelet felé csökkennek a maximum értékek.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...